2020. március 29. - Auguszta

Rendkívül sikeres volt a Könyvhét

Bár pontos adat nem áll a 80. Ünnepi Könyvhetet szervező Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) rendelkezésére, Zentai Péter László, a szervezet igazgatója szerint a mostani volt az elmúlt évek legsikeresebb rendezvénye.
2009. június 8. hétfő 14:51 - HírExtra
Ha nem jött volna vasárnap az eső, akkor "biztosan állítanám, hogy ez volt mindenidők legsikeresebb ünnepi könyvhete, így viszont csak találgatni tudok" - mondta az MTI-nek az MKKE igazgatója, aki 19 éve vesz részt a rendezvény szervezésében.

Zentai Péter László úgy becsüli, szombaton minden eddigi látogatói csúcs megdőlt.
"Szúrópróbaszerűen körbekérdeztem a kiadókat, és sokan állították, hogy már szombat délre megdöntötték a tavalyi eladásaikat" - tette hozzá. Az igazgató az elmúlt napok programjai közül kiemelte a 8. Gyermekkönyvnapokat és könyvklubot, ahol a könyvhét 365 újdonságából kaphattak a látogatók ízelítőt, valamint a könyvek éjszakáját.

"Szinte már kötelezettségnek érezzük, hogy jövőre is megrendezzük a könyvek éjszakáját, mert annyi pozitív visszajelzést kaptunk. Olyan volt, amilyennek Supka Géza a könyvhetet megálmodta: közvetlen és bohém" - mondta Zentai Péter László.

Az igazgató megemlítette, hogy sikeres volt a könyvhéttörténeti vetélkedő, amelyet a középiskolások számára találtak ki, valamint a kortárs magyar írók portréit bemutató kiállítás is.

Az igazgató a vasárnapi özönvízszerű esőre utalva elmondta: "Supka Géza sok mindenre gondolt, amikor a könyvhetet megálmodta, de sajnos a Medárdra, arra hogy ilyenkor gyakran esik az eső, nem". Az igazgató felidézte, próbálkoztak már a rendezvény előbbre vagy későbbre helyezésével, de egyik időpont sem volt a kiadók számára megfelelő.

"Amikor május végére helyeztük a könyvhetet, többen kifogásolták, hogy ilyenkor még nem kapják meg az olvasók a fizetésüket, ezért kevesebbet vásárolnak. A későbbi időpontot, például június második hetét pedig azért nem fogadták el, mert akkor már befejeződik az iskola és sokan elkezdik nyári szabadságukat" - tette hozzá Zentai Péter László .
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását