2024. április 25. - Márk

Rímverseny

Jövő szombaton tartják az Aquincumi Múzeum által meghirdetett költőverseny döntőjét, amelybe 12 szerző 19 műve került be. Az Ősök emlékezete témakörben meghirdetett versengésre összesen 30 művet küldtek a pályázók.
2008. május 24. szombat 11:30 - Hírextra
Lengyelné Kurucz Katalin, az esemény szervezője az MTI-nek elmondta, hogy a május 31-i rendezvényen a Vidám Színpad művészei: Papp János, Borbás Gabi, Kovács Vanda, Schlanger András és Papp Dániel olvassák fel a döntőbe jutott szerzeményeket, s ebből választja ki a három tagú zsűri a legjobbnak ítélt alkotásokat.

A kortárs magyar költők ókori stílusban és antik témával készült műveinek megmérettetése az irodalomkedvelő közönség részvételével zajlik, hiszen a publikum is bekapcsolódhat a versenybe; a helyszínen epigrammaírásban vetélkedhet mindenki, ennek elbírálása és díjazása szintén a program részét képezi.

Lengyelné Kurucz Katalin tájékoztatása szerint minden jelentkezőnek 15 perc alatt kell megalkotnia epigrammáját, miután minden alkotást felolvastak, a közönség szavazza meg a legjobb művet.
A szervező elmondta: immár tizenegyedik alkalommal rendezik meg a költőversenyt, amely rétegrendezvénynek számít, az irodalomkedvelők programja, s megközelítőleg százan szoktak részt venni az eseményen. Egyre több fiatal érdeklődik a költőverseny iránt, a szervező példaként említette, hogy tavaly egyetemisták nyerték meg a versenyt. A versenyzőknek tisztában kell lenniük a verstani ismeretekkel, amellett a tartalmi mondanivalónak is színvonalasnak kell lennie - jegyezte meg Lengyelné Kurucz Katalin.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását