2024. június 15. - Jolán, Vid

Bajnai már látja a stabilizáció jeleit

Már látszanak a stabilizáció első jelei - jelentette ki Bajnai Gordon miniszterelnök hétfőn a parlamentben, a pártok reagálására adott válaszában. A kormányfő hozzátette: amíg a kormány mögött áll a stabil parlamenti többség, addig a kabinet megpróbálja kivezetni az országot a gazdasági válságból.
2009. június 8. hétfő 14:47 - HírExtra
Bajnai Gordon kiemelte, hogy a vasárnapi eredmények egy régi tanulságra hívták fel a figyelmet, miszerint demokratikus úton is szerezhetnek mandátumot nem demokratikus pártok.

Megismételte korábban is hangoztatott álláspontját: amíg a kormány mögött áll a stabil parlamenti többség, annak az a feladata, hogy tegye a dolgát, és próbálja meg kivezetni az országot a nemzetközi gazdasági válságból.

A kormányfő szerint Magyarország régóta nem látott mélységű válságban van, de már megvannak a stabilizáció első jegyei. Ezt alátámasztva Bajnai Gordon kiemelte: a lakosság devizaadóssága 400 milliárd forinttal lett kevesebb az elmúlt két hónapban. Hozzátette: Magyarország kockázati mutatója a felére esett vissza, az uniós források lekötésében pedig az első helyre került a 11 közép-európai ország közül.

Az építőiparról szólva a miniszterelnök kiemelte, hogy a kormány tavaly bejelentett beruházásélénkítő programját követően 3,5 százalékkal magasabb az építőipar teljesítménye, mint egy évvel ezelőtt, megrendelés-állománya pedig 4 százalékkal magasabb, mint az előző évben.

Kezd beindulni a válságkezelés - mondta Bajnai Gordon, hozzátéve, hogy Magyarország még nem kerülte el azt a mélységet, amit a válság jelenthet.

Végig kell menni az úton, határozott, az ország következő 10 évét szolgáló érdekeket - és nem a jövő heti közvélemény-kutatást, vagy a következő választást - szem előtt tartó cselekvéssorozatra van szükség - hangsúlyozta a kormányfő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

szilassy márta
2009. június 8. 15:39
hol?????ha megmutatná nekünk is!!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását