2024. május 10. - Ármin, Pálma

Tévedések a fideszes levélveb?

Ágh Péter, fideszes képviselő írásbeli, a miniszterelnökhöz intézett, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) kampányára vonatkozó kérdése tévedéseket tartalmaz - tájékoztatta az ügynökség kommunikációs osztálya az MTI-t kedden.
2009. április 28. kedd 21:45 - HírExtra
Ágh Péter azt kérdezte kedden Bajnai Gordon miniszterelnöktől, hogy mennyi pénzt költ az NFÜ kampányára a kormány, illetve, hogy mi indokolja a közpénz pazarlását az érdemi, kilábalást szolgáló intézkedések helyett.

Alapvető és a szakmai részleteket is érintő tévedéseket tartalmaz a fideszes képviselő írásbeli kérdése - közölte az NFÜ kommunikációs osztálya. Kiemelte: az NFÜ tájékoztató kampánya megfelel annak a tavaly év végi miniszterelnöki utasításnak, miszerint fizetett felületen csupán a válságkezeléssel közvetlenül összefüggő tájékoztató tevékenységet folytathat a tágan értelmezett kormányzat.

Az MTI-hez eljuttatott válasz szerint köztudott, és azt a Fidesz szakpolitikusai is sürgették, hogy Magyarország az uniós források felhasználását illetően a lehető leghamarabb és a lehető legtöbb eszközzel reagált a válság jelentette új kihívásokra.

Az úgynevezett operatív programok közötti forrásátcsoportosítások, a pályázás menetének könnyítése és egyszerűsítése, illetve új támogatási konstrukciók elindítása egyaránt ennek a válságkezelő üzemmódnak a beindítását jelezte - rögzítette az NFÜ.
A fejlesztéspolitikai programnak - amelynek e mellett két pillérre van - az az elsődleges célja, hogy Magyarország az uniós forrásokat úgy használja fel, hogy azzal a lehető legtöbb, a válság által veszélyeztetett munkahely megvédhető legyen.

Az Ágh Péternek címzett válasz szerint az egyik pillér az az 1400 milliárdos csomag, amely közvetlen válságkezelő eszközökkel igyekszik megerősíteni a hazai kis- és középvállalkozásokat - azért elsősorban ezeket, mert ezek adják a magyarországi munkahelyek több, mint kétharmadát.

A csomagban olyan intézkedések találhatók, mint az Új Magyarország Mikrohitel, a megemelt előleg fizetésének a lehetősége, vagy a legújabb konstrukció, a 4+1 napos program, amely a rövidített munkahét és az - uniós forrásból finanszírozott - képzési nap kombinációjával menthet meg veszélyeztetett munkahelyeket.

A másik pillér az az 1800 milliárdos csomag, amely alapvetően a nagy munkaigényű építőiparon keresztül fejti ki hatását a válsággal szemben.

Ebben a csomagban több száz, uniós részfinanszírozású nagyberuházás van - iskolák-óvodák, járóbeteg-ellátó és szakképző központok építése, infrastrukturális beruházások, stb. -, amelyek nemcsak munkahelyek tízezreit képesek megőrizni, de gyarapítják a településeinket, az országot is - fogalmaz a közlemény.

Az NFÜ Fidesz által hivatkozott kampánya ezekre a lehetőségekre hívja fel a figyelmet, illetve a csomag egyes intézkedései mögötti részletesebb, a hétköznapokban munkahelymentő támogatásokra átváltható tudnivalókhoz viszik közelebb az érintetteket.

Az NFÜ kommunikációs osztálya szerint Ágh Péter képviselő - bár az írásbeli kérdés hangütéséből nem ez a szándék tűnt ki először - maga is hozzájárult ahhoz, hogy a tájékoztató kampány mind több emberhez jusson el - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását