2021. november 30. - András, Andor

Jobbágysorba kerülnek az önkormányzatok

A kormány "tartósan jobbágysorsba taszítja" az önkormányzatokat - értékelte Szabó Zsolt, a Párbeszéd elnökségi tagja szerdai online sajtótájékoztatóján azt, hogy a döntéshozók 2022-ben is egy százalékban maximálják a kis- és közepes vállalkozások helyi iparűzési adójának mértékét.
2021. november 17. szerda 14:10 - HírExtra

Dunaújváros alpolgármestere hozzátette, a kabinet erről nem egyeztetett az önkormányzatokkal.
    
A döntés, amivel mintegy 150 milliárd forintot "vesznek ki az önkormányzatok zsebéből", azért is igazságtalan, mert az önkormányzatok az állam után a legnagyobb foglalkoztatók Magyarországon - mondta az ellenzéki politikus, aki szerint az elvonások miatt az önkormányzatok nehezebben fognak működni, egyeseknél akár még a bérfizetés is nehézséget okozhat.
    
Az "Orbán-rezsim" kicsinyes bosszút áll az ellenzéki vezetésű önkormányzatokon és az ellenzéken, miközben százmilliárdokat költ el különböző kiállításokra és "hobbirendezvényekre" - mondta az alpolgármester.
    
Szabó Zsolt azt ígérte, hogy ha bekövetkezik a kormányváltás, akkor jóvátételt és kompenzációt adnak az önkormányzatoknak.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását