2024. június 2. - Kármen, Anita

Bajnai: Bebizonyítottuk, van jobb út

A kormányfő az RTL Klubnak kedden adott nyilatkozatában azt mondta, a "cselekvés kormánya" ez idő alatt nagyon sok lépéssel igazolta, hogy Magyarország számára van jobb út, mint amin korábban haladt.
2009. június 2. kedd 19:44 - HírExtra
Emlékeztetett arra: Magyarország - sokszor nagyon fájdalmas döntésekkel - a következő két évben mintegy 1.300 milliárd forintot takarít meg annak érdekében, hogy az ország stabilitását helyreállítsák. Úgy látja, ez a stabilitás, és vele együtt a bizalom is kezd visszatérni. Példaként a forint erősödését, vagy a Magyarország csődkockázatát tükröző kamatok csökkenését említette. Szerinte csökkentek a Magyarországgal kapcsolatos külföldi félelmek is.

A bizalom törékeny, csak akkor tudjuk megtartani, ha végigmegyünk az úton - hangoztatta a miniszterelnök.

Bajnai Gordon hozzátette: a bizalom további erősítésében közös a felelőssége a kormánynak, az ellenzéknek és mindenkinek, "aki Magyarország nevében beszél". Csak akkor tudjuk stabilizálni kezdeti eredményeinket, ha Magyarország megbízható, kiszámítható, a józan ész politikáját követő országnak látszik majd kívülről és belülről is - fogalmazott.

Felhívta a figyelmet arra: a kormány a fájdalmas lépések mellett a családok és a munkanélküliek védelmében, illetve megsegítésére is hozott intézkedéseket. Ide sorolta a szolidaritási csomagot, amelynek elemeit szerdán tárgyalja a kormány.

Arra a kérdésre, miért megy el szombaton - kampánycsend idején - az MSZP választmányának ülésére, azt válaszolta: fő célja az, hogy elmondja, milyen eredményei voltak eddig a kormányzásnak.

A kormányfő közölte: arról is beszél majd, hogy egy út elején vannak; a fájdalmas intézkedéseken túljutottak, a következő időszakban pedig a növekedés alapjainak letételére kell koncentrálni. Ehhez fogom a támogatásukat kérni - mondta.

Bajnai Gordon szerint ezt nem befolyásolja, hogyan szerepel az MSZP az európai parlamenti választásokon. Az EP-választások nem a kormány tevékenységéről szólnak, hanem arról, kik képviseljék majd az országot Brüsszelben.

Álláspontja szerint az elmúlt időszak mutatta meg igazán a magyarok számára, mennyire fontos, hogy az ország az Európai Unió tagja, és mennyire nem mindegy, hogy ott hogyan képviselik az érdekeit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. június 2. 22:36
Ez az alak kinek a bizalmát akarja elnyerni?
A magyar emberekét, vagy a "nemzetközi pénzvilágét"?
Nem mindegy!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását