2024. május 20. - Bernát, Felícia

Németország aggódik Orbán kijelentése miatt

Aggodalommal tekintünk Orbán Viktor, a Fidesz elnökének esztergomi kijelentésére - mondta Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter kedden Budapesten.
2009. június 2. kedd 19:37 - HírExtra
A német külügyminiszter, aki Prágából érkezett Budapestre, elmondta: nagyon nagy aggodalommal tekintenek Orbán Viktor kijelentésére, amelyről keddi prágai útján is beszélt cseh és szlovák partnerével. A cseh fővárosban tartott találkozón arról is szó volt, hogy a koszovói rendezés hogyan lehetne sikeres a szomszédos államok kisebbségi kérdéseinek rendezésében - fűzte hozzá. Balázs Péter ezzel kapcsolatban közölte: nem kívánja kommentálni Orbán Viktor szavait.

"Egy magyar ellenzéki politikus saját felelősségére mondott valamit. Erre én a kormány nevében nem kívánok reagálni. Tisztelem a szlovák parlamentet és megvárom, hogy az ülésen mi történik. Lehet, hogy arra majd valamilyen módon reagálok" - tette hozzá arra a kérdésre, mi a véleménye arról, hogy a szlovák parlament rendkívüli ülést tart szerdán a kérdésben.

Balázs Péter hangsúlyozta: kevesebb mint egy hónappal ezelőtt járt Pozsonyban. A megbeszéléseken nagyon komoly lépéseket tettünk annak érdekében, hogy "egymásban barátokat lássunk", egyenrangú, szuverén államokat, amelyek az európai értékrend részesei - mondta.

A Fidesz elnöke Esztergomban egy, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjával közösen rendezett választási nagygyűlésen azt mondta: az európai parlamenti választáson eldől, hogy a Kárpát-medencei magyarságot hányan képviselhetik Brüsszelben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

PEPITA
2009. június 2. 20:56
Ha nem kényszerítenek bennünket Magyarokat a világháborúba,akkor most nem kellene erről beszélni.Inkább azon lennének amit miattuk elvettek azt adják vissza sürgősen.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását