2024. május 2. - Zsigmond

Orbánék leszámolásra készülnek?

Orbán Viktor és a Fidesz elszámoltatásról beszél, de leszámolásra készül - mondta az MTI-nek pénteken Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője annak kapcsán, hogy ezen a héten a belpol.hu internetes portál nyilvánosságra hozott egy 54 nevet tartalmazó listát, azzal, hogy az a "Fidesz első, számonkérő listája".
2009. május 30. szombat 07:02 - HírExtra
Török Zsolt hozzátette: a szélsőjobbtól már megszokták, hogy a velük szemben állók nevét, személyes adatait közreadják és mindenkit arra buzdítanak, hogy vegyenek elégtételt rajtuk, de most arról szólnak a hírek, hogy az MSZP-s országgyűlési és önkormányzati képviselőket, baloldali emberek neveit felsoroló elszámoltató listához a Fidesznek is köze van. Mint mondta, nem állítják, hogy fideszesek készítették a listát, de "nem lennének meglepve ha közük lenne hozzá".

Arra a kérdésre, hogy mire alapozzák mindezt, hiszen Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője korábban "hülyeségnek" nevezte, hogy ez a Fidesz listája lenne, Török Zsolt azt mondta: számos jel utal erre. "Orbán Viktor korábban már készített ilyen listát, még 2000-ben miniszterelnökként, közpénzen.

Akkor azoknak az újságíróknak, közéleti szereplőknek a nevét kellett összefoglalni egy listán a köztisztviselőknek, akik külföldi nyilatkozataik alapján az ő megítélése szerint nem használtak vagy ártottak az országnak, tehát az általa hazaárulóknak tekintett emberek listáját készíttette el akkor" - fogalmazott.

Török Zsolt szerint Orbán Viktor egyre többször beszél elszámoltatásról, jogi elégtételről, de ebből a független igazságszolgáltatást kihagyja. Ha van bármilyen bizonyítéka az állításának alátámasztására, akkor tegyen feljelentést, ha viszont nincs, akkor ne vádaskodjon és fenyegetőzzön - fogalmazott.

A politikus azt kérdezte: Orbán Viktor úgy gondolja, hogyha hatalomra kerülnek, akkor hirtelen bizonyítékok teremnek? "Hirtelen teremnek majd bizonyítékok, ha hatalomra kerülnek vagy ők állítják elő ezeket a bizonyítékokat? És már az ítélet is megvan, mint a Tanú című filmben?" - fogalmazott Török Zsolt.

Mint mondta, Orbán Viktor konkrét fenyegetésekre hivatkozva maga is elismerte egy interjúban, hogy alkotmánymódosításra is kész annak érdekében, hogy minél tovább hatalmon maradjon, majd állami megrendelésű hajtóvadászatot helyezett kilátásba politikai ellenfeleivel szemben.

Török Zsolt szerint az évtizedes ellenzéki szerep "gyógyíthatatlan hatalomvágyat oltott Orbán Viktorba", akinek személyes kudarcai nemcsak baloldali politikusokat, hanem a magyar demokráciát fenyegető elvakult gyűlöletté vált a fejében. Hozzátette: ezt alapozza meg a Jobbik és a Magyar Gárda megerősödése is. Mint fogalmazott: a demokráciának mindez nem állt érdekében, a Fidesz azonban ezért sokat tett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

trombi1974
2009. június 9. 12:06
A fidesz 7 éve tétlenül nézi,hogy ezek mit csinálnak az országgal.Elég!Tényleg elég!A Fideszből!!
Baradlay
2009. június 2. 00:24
Figyelj sargasag!Te egy agymosott komcsi,izraelita vagy!Huzzal innen!
maya460
2009. június 1. 19:11
Kedves yellov nem hiszem hogy értelmiségi vagy,mert amit összehordtál az egész egy nagy ostobaság!
wooderson
2009. június 1. 09:32
Kedves yellow !
Sajnálom , hogy félreértetted enyhe gúnyolódásom ez inkább a szélsőséges balosoknak szólt .
Én az embereket nem a politikai hovatartozásuk, hanem a tetteik alapján szoktam megítélni.
Én inkább a jobb oldalhoz tartozónak vallom magam , de látom, hogy itt is , ahogy az a baloldalon is vannak nem oda való emberek.
Ezek a nem "emberek" nagyon nagy kárt okoznak az egész országnak .
Én itt látom az alapvető problémát.
Ez a helyzet csak akkor változna, ha a politikai elit kiszűrné a nem közéjük való politikusokat.
E
Yamakawa
2009. május 31. 00:41
Szerintem nem az képviseli a szavazók érdekeit, akik azt szajkózzák amit a választóik hallani akarnak, hanem azt teszik ami az ország hosszú távú érdekeinek megfelel. Hogy ezt a kormány jól csinálja, vagy rosszul, erről lehet vitatkozni. De az förtelmes és undorító, hogy az ellenzék nem fedi fel a kártyáit, hanem csak a kormány ellen lázít. És most már lassan odáig merészkednek, hogy mindenkit fenyegetnek akik nem az Ő beteges logikájuk szerint cselekszenek.
Az, hogy szinte csak a baloldalhoz köthető egyénekről lehet bűncselekményekről hallani az egyrészt annak tudható be, hogy a magyar ügyészi és bíró kar - példa nélküli módon a civilizált világban - lefeküdt a jobboldalnak. Amíg Várhegyi polgármester (Fidesz) Szolnoki regnálása idején (ha jól emlékszem) 500 milliós (10 éve) ingatlan panamába keveredett, megúszta egy FIGYELMEZTETÉSSEL. Zuschlag ennél sokkal kevesebbért meghurcolják (amit lehet, hogy megérdemel, de mindenkit megillet az ártatlanság vélelme.) Vagy a másik példa : hallottak arról, hogy
a BAZ Megyei Közgyűlés FIDESZES elnöke ellen nyomozás ügyészségi nyomozás folyik, mert milliárdos miskolci ingatlanokat játszottak át, illetve próbálta (ITC székház Miskolcon) piti összegért értékesíteni. Jó lenne, ha nem csak a budapesti ingatlan panamákról hallanánk, hanem lenne egy tökös újságíró, akik az ország elrejtett zugaiban is utánajárnának a sötét dolgoknak.
kafa
2009. május 31. 00:06
Jobb......nekem fütyöl!Bal......nekem fütyöl!
A mai politikai elit alkalmatlan mindenre, Már lopni sem tudnak tisztességesen.
yellow
2009. május 30. 21:56
Az a szomorú, hogy értelmes emberek sokasága nincs tisztában azzal, hogy sok éve tartó szisztematikus agymosás folyik a Fidesz részéről, melynek során azt sulykolják, hogy minden és mindenki az ördögtől való - és mint ilyen pusztuljon -, aki nem támogatja Orbán és tettestársai hatalomra jutási törekvéseit.
Nem vagyok és nem voltam semmilyen pártnak tagja, csak egyszerű vidéki értelmiségi, aki a Horthy-korszaktól napjainkig sok mindent átélt és mindig igyekezett tárgyilagosan megítélni az élet dolgait.
Kedves wooderson! Azt még csak elfogadnám, hogy Ostobának tekinted azokat, akiknek eltér a véleménye a tiedtől, de azt nem fogadhatom el, hogy embernek sem tekinted őket. Lám, ide vezet a jobboldal által kitartóan szított megosztottság :-(
Kedves buxicsabi! Te valóban azt hiszed, hogy ha majd jön O.V. a vezér, akkor ő majd varázspálcájával suhintva (és az összes adót eltörölve) Kánaánt teremt ebben az országban? Talán nem kellene elfelejteni, hogy a "nagy mezőgazdasági szakértő" Torgyán mesterrel karöltve hová juttatták a magyar mezőgazdaságot, a többi "hőstettüket" nem is említve.
A bölcs öregek azt mondják, ha két rossz közül _muszáj_ választani, (mert muszáj, hiszen az országot vezetni kell!) akkor mindig a kisebbiket válaszd.
mamka
2009. május 30. 18:31
Buxicsabi! Részletezze kérem egy kicsit a MO-on most létező diktaturát
wooderson
2009. május 30. 16:06
Ennyi Ostoba "embert" még nem láttam .
Nem baj, már volt egy pofára esés Pécsen, eztán jön június 7.-e , aztán jön a 2010-es választás ...
Lényeg, hogy ti "kedves" balosok , buktok , buktok és buktok hehehe :-))))))
buxicsabi
2009. május 30. 14:08
"Kedves"Yamakawa!Nyugodtan lehülyézhetsz engem is és a hozzám hasonló gondolkodásúakat is,ebből is látszik,hogy a szemellenző inkább rajtad van!A demokratikus gondolkodást inkább hagyjuk,mert látom,hogy teljesen értelmetlen győzködnöm olyat,aki a kommunista,szocialista /MSZmP/,diktatorikus eszméket vallja.A lényeg pedig nem az,hogy valaki Fideszes v.MSZP-s,v.bármilyen más szavazó,hanem,hogy a hatalmon lévő kormány a választópolgárok érdekeit képviselje,ami a jelenleginél egy szemernyit sem valósul meg!Ezek csak a saját zsebeiket tudják megtömni,de valljuk meg,multi milliárdosan nem nagyon lehet tudni,hogy milyen is lehet az élet kis fizetésekből,magas adókból és árakból megélni!De azért hála Istennek,már egyre többen vannak belőlük börtönben v.előzetes letartóztatásban.Úgyhogy félhetnek is,mert előbb-utóbb mind elfogja nyerni méltó"jutalmát"!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását