2024. május 2. - Zsigmond

Tarlós: Budapest nélkül nincs siker

A június 7-ei európai parlamenti választáson mindenki vigyen magával legalább tíz embert - kérte Tarlós István pénteken Budapesten. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője arról is beszélt, hogy nincs sikeres Magyarország sikeres főváros nélkül, a város az állami politika függvénye.
2009. május 29. péntek 21:13 - HírExtra
A politikus a Fidesz Önkormányzati képviselők fóruma elnevezésű rendezvényen kifejtette: nem titkolják, az a céljuk, hogy a jelenlegi városvezetést leváltsák, amely vezetés stílusa, gazdálkodása 19 éve visszaveti a város fejlődését.

Tarlós István beszédében a mostani MSZP-SZDSZ-es városvezetést bírálva azt mondta: az önkormányzatoknak nincs pénzük, az infrastruktúra lerobbant, a főváros 280 milliárd forintos adósságot halmozott fel, tisztázatlanok a kötelezettségvállalások, a közszolgáltatások, tart a cégek kiárusítása, a pazarlás és a tisztázatlan privatizáció, rendezetlen az egészségügyi intézmények helyzete és a közoktatás - sorolta.

Budapesten általános a rendetlenség és a kapkodás, a város sodródik, a fővárosnak nincs stratégiája, nincs rendszerelvű megközelítés - összegezte a helyzetet Tarlós István, hozzátéve, sehol sem tart a város.

"Ebből elég, mást akarunk" - mondta, hozzátéve, új modell kell, amelynek lényege a tulajdonosi irányítás és kontroll. A megrendelői és szolgáltatói pozíciók szétválasztására van szükség, a regionális piaci szerepvállalás erősítése, szervezettség, rend, tisztaság és átláthatóság kell.

A közbiztonságról szólva a fővárosi politikus elmondta, a rendőrség szerepét és helyét felül kell vizsgálni, véleménye szerint a városi rendészet megszervezésére van szükség. Tarthatatlannak nevezte, hogy egyes politikai erők és hatalmi tényezők a rendőrséget politikai szerepvállalásra próbálják kényszeríteni.

A városépítésről, városfejlesztésről szólva elmondta, a beruházásokat nem rangsorolják, egymással nincsenek összefüggésben, nincs konszenzussal elfogadott koncepció, az utcák, homlokzatok elhanyagoltak.

Tarlós István a főváros egészségügyi helyzetéről szólva azt mondta, az egészségügy rendszere koordinálatlan, a fejlesztési és felújítási források elosztása ad hoc jellegű, a 12 kórházat holdingszerűen akarják működtetni, de ehhez nem készítettek gazdasági számításokat.

A közoktatással kapcsolatban Tarlós István közölte, vissza kell állítani a nemzeti alaptanterv követelményrendszerét, és szakmai felügyelettel működő iskolákra van szükség. Továbbá - folytatta - felül kell vizsgálni a közoktatásra szánt uniós támogatásokat.

Budapest nélkül nem képzelhető el fejlődésnek induló ország, és ez a felemelkedés nem csak a gazdasági, hanem a morális és a mentális tényezőkre is vonatkozik - fejtette ki.

Úgy fogalmazott: mindenkinek el kell mennie június 7-én szavazni, mert akkor alkalma lesz kinyilvánítania véleményét, hogy mivel elégedett és mivel nem. Úgy fogalmazott: "Ezért ott kell lenni, és erőt kell sugároznunk", és mindenkinek legalább tíz embert el kell vinnie ahhoz, hogy a Fidesz átütő sikert érjen el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását