2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kínaiak ezrei tapsoltak a győrieknek

Közel ötezer ember állva tapsolt a Népi Gyűlés Házában, Pekingben, de ezúttal nem a küldöttek vagy képviselők köszöntötték a kínai állami, illetve pártvezetőket, hanem Ennio Morriconénak és a győri filharmonikusoknak szólt az elismerés.
2009. május 24. vasárnap 19:40 - HírExtra
A siker nem csak a 81 éves világhírű olasz zeneszerzőé volt, hanem a kínai nézők előtt is jól ismert filmzenéket megszólaltató Győri Filharmonikus Zenekaré is, amelynek tagjai Ennio Morriconéval közös afrikai és ázsiai koncertkörút keretében először jártak Pekingben.
A zeneszerző dirigálta több mint kétórás előadáson felcsendülő dallamok közül A Jó, a Rossz és a Csúf és a Volt egyszer egy vadnyugat slágerei sem hiányozhattak.

A spagetti western szerelmesei mellett voltak, akik a különleges helyszín miatt látogattak el a koncertre. A nézőtéren külföldieket is szép számmal lehetett látni, a közönség kedvére fotózhatott, vagy akár DVD minőségben filmre vehette a koncertet.

Május 15-én a marokkói Rabatban kezdődődött a turné, melynek keretében eredetileg két kínai fellépés szerepelt, a sanghaji koncertet a szervezők az utolsó pillanatban lemondták, így a szombat esti pekingi előadás után a zenészek Dél-Koreába utaztak tovább.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását