2024. május 18. - Erik, Alexandra

Európai szintű együttműködést szorgalmaz az LMP

Európai szintű együttműködésre van szükség a szociális ellátórendszer, valamint a környezet védelme érdekében a Lehet Más a Politika és a Humanista Párt (LMP-HP) szerint, melynek elképzeléseiről Várady Tibor, a Humanista Párt elnöke beszélt csütörtökön Pécsett.
2009. május 22. péntek 06:14 - HírExtra
"Ha az országok a tőkevonzó képesség és a versenyképesség növelése érdekében egymásra licitálva csökkentik az adókat, s építik le az államot, azzal együtt a szociális vívmányokat, azon hosszú távon senki sem nyer. Ennek csak európai szinten lehet gátat szabni" - mondta a pártelnök az európai parlamenti választásokra készülő LMP-HP országos kampánykörútjának állomásán.

Várady Tibor úgy vélte: ugyanez a logika érvényesül a környezetvédelem terén. A környezetet érintő fejlesztéseknél a beruházóknak "fájdalom és düh" megfelelni a környezetvédelmi előírásoknak, probléma kommunikálni az emberekkel, meggyőzni őket a projekt előnyeiről és veszélytelenségéről, de a fenntartható fejlődés érdekében ebből továbbra sem szabad engedni.

"E két kérdésben mindenképpen szükséges azon minimumok meghatározása, melyekkel rögzítjük, mik az alapok, amikben nem engedünk, amikben nem versengünk, amik alá semmiképpen nem megyünk" - fogalmazott a pártelnök.

Lovasi András zenész, az LMP-HP EP-listájának 16. helyről induló jelöltje azt mondta: "itt az idő, hogy kinyissuk az ablakot a friss levegőért, azért, hogy új arcok, új szemléletek, új gondolatok új irányok, s akár új pártok legyenek a politikában".

"Az a fajta leosztás ugyanis, melyeket annak idején az Ellenzéki Kerekasztal tárgyalásain körvonalazódott, most jutott abba a fázisba, hogy láthatjuk, milyen eredménnyel működteti az országot" - jegyezte meg. Hozzátette, azért támogatja az LMP-HP-t, mert szimpatikus számára a szervezet globalizáció-kritikája és az, hogy komolyan hangsúlyozza a környezettudatosság fontosságát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását