2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Munkáspárt: Költsenek többet ez egészségügyre!

A nemzeti össztermék legalább 10 százalékát kellene az egészségügyre költeni - jelentette ki Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke egy csütörtöki csepeli kampányrendezvényen.
2009. május 21. csütörtök 19:35 - HírExtra
"Nem közös európai hadseregre kell költeni a pénzt", hanem egészségügyre, gyógyításra, megelőzésre - mondta, annak fontosságát hangsúlyozva, hogy állami, önkormányzati kézben maradjanak az egészségügyi intézmények.

"Mi nem akarunk a gazdagok Európájában élni, mi olyan Európát akarunk, ami a mienk is" - mondta, hozzátéve, az embereknek osztozniuk kell a terhekben, de a javakban is.

Törvényes rendet, a külföldi cégek Magyarországon termelt profitjának megadóztatását követelte, valamint azt, hogy "ne ingatlanadót vezessenek be, hanem luxusadót".

"Ha nem milliárdosok, milliomosok, akkor az önök pártja a Munkáspárt" - biztatta támogatásukra hallgatóságát.

A parlamenten kívüli politikai erőt két évtizede vezető politikus megjegyezte: a rendszerváltás óta az elit nem Magyarországot képviselte Brüsszelben, hanem az Európai Uniót Magyarországon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását