2024. április 19. - Emma

Latexbe bújt szexi kislányok a Pecsa előtt

Miniszoknyás kislányok, szexi latex, és platformos cipők. Vámpírok, ostorok, élő figurák, sétáló japán zászló, így zajlott a 2009-es SakuraCon. Cosplay, AMV, afterparty, harcművészeti bemutató és csodálkozó turisták.
2009. május 18. hétfő 19:19 - Kővári Adrienn

Divatbemutató a Pecsa előtt

Nemcsak a megelevenedett karakterek pompáznak szebbnél szebb, saját kézzel készített jelmezekben, hanem a japán divat szerint is rengetegen választanak, készítenek maguknak extrém ruhadarabokat. Az biztos, hogy vétek egy ilyen rendezvényre átlagosan eljönni, mert ilyen kosztümökben, és extravagáns ruhadarabokban mégsem rohangálhat az ember mindennap.



Egy életérzés Conra járni

Idei slágerek
A Free Hug-os, yaoi-s táblák még mindig nem maradtak el, de legalább a yaoi-s post-it-ek már nem domináltak. Helyettük volt azonban egy hatalmas yuri tábla. A madárcsicsergés is kelendő volt, amerre csak ment az ember sivítozó embereket hallott. Ezt mind egy kedves kis eszköznek köszönhették, amit a szájukba tettek, s mindenféle madárhangot adtak ki általa.
Akik már sorozatosan, évek óta járnak az AnimeConokra pontosan tudják, hogy milyen érzés társul hozzá, ami miatt mindig visszatér az ember. A Con általában egyenlő a fáradtsággal, nem alvással, nem evéssel, egyes lányok még nagyon lábra sem tudnak utána állni a 15-20 centis sarkú, talpú cipők után, mégis megéri. Két nap pörgés a barátokkal, miközben valamilyen szinten mindenki ismerős körülötted. Bár mivel évről évre növekszik a látogatók létszáma így kicsit nehéz már azt mondani, hogy mindenki ismerős, de tény, hogy barátságos a környezet.

Emellett minden Japán. Egyre több az ázsiai látogató is, és nem mindegyik beszéli a magyar nyelvet. A hangulat is valamilyen szinten japán, hiszen gésákat láthat az ember, vasárnap japán zenei videókat is vetítettek a nagyteremben. Érdekes előadásokat is tartottak az egyik kisebb sátorban, többek között egy japán hölgy mesélt az érdeklődőknek a japán tavaszi szokásokról, ünnepekről. Magyarul beszélt, élvezte az előadást, és nagy volt rá az érdeklődés is.

A japán zene kedvelői is örülhettek, ugyanis idén is kedveskedtek nekik a szervezők, és szombat este egy afterparty várta az érdeklődőket, ahol kedvenc japán számaikra tombolhattak egészen éjfélig. Akkor ugyanis bezárt a Pecsa kapuja, s ki sem nyitott másnap (aznap) tíz óráig.

Negatívumok, mert bizony ilyenek is voltak

A vendégek és sajtósok részéről egyaránt lehetne kiemelni negatív dolgokat, amik miatt még mindig megoszlik az emberek véleménye az anime, japán kultúrát kedvelők népes táboráról. Még mindig sok a 14-16 éves lány, akik a fotósok kedvéért produkálják magukat, csókolóznak egymással, fiúknak öltöznek, de ahogy a pszichológus is mondja: majd kinövik.

Addig sem mondhatjuk, hogy minden rendben van, amíg kíváncsiskodó, de nem sok mindenhez értő kamerás riporterek, letámadják az éppen egymás nyakát tapogató lányokat, és nekik szegezik azt a kérdést, hogy ti is ilyen perverz japán rituálét végeztek éppen? Ekkor jön a kiábrándító, és fájdalmas igazság: egyikük rosszul lett a tömegben, és csak a pulzusát és lázát nézte a barátnője.

Emellett amíg olyan kérdéseket tesznek fel, hogy nem találják-e kicsit betegesnek a japán kultúrát addig nehéz lesz normális, és valós irányba terelni ezt a hobbit, szórakozást, életérzést, és életstílust.

Miért jó kijárni az AnimeConokra? Miért is emlegetjük azt a bizonyos életérzést?

Szinte bárkit megkérdez az ember, hogy miért is szereti az animéket a válasza az lesz, hogy mert egy másik világot nyújt, ahova el lehet menekülni. Arra a kérdésre, hogy miért éppen japán kultúra az lesz a válasz, hogy mert másabb, színesebb, mint a magyar. Különleges, és nagyon érdekes, ráadásul ez a szegmense teljesen a fiatalokat célozza meg.

Közhely, de annyira színesek a programok, hogy mindenki talál magának kedveset. Az AMV készítés, vagy a cosplayes kosztümök egyre kreatívabbak és profibbak. Most már nem csak a buli kedvéért öltözik be az ember, hanem nyerni is szeretne, és ezért minél többet dolgozik. Sokan akár félévig is készítenek egy kosztümöt, mert nem szeretnének akármiben a közönség elé lépni. Az AMV készítésnél ugyanez figyelhető meg. Míg régebben csak a szórakoztatásra utaztak – ami nem volt baj, sőt – az évek alatt odáig fejlődtek a lelkes videó készítők, hogy profi eszközökkel készítik az AMV-ket.

Ez a két nap idén is olyan volt, hogy mindenki kiélhette feltűnési viszketegségét. Hiszen ez egy olyan rendezvény, ami szinte megköveteli az extrémebb öltözetett. Ilyenkor elég vicces végig vonulni a fél városon, mindenki ezeket a furcsa fiatalokat lesi. Jó érzés olyan emberekkel együtt lenni egy meleg májusi napon, akik hasonló érdeklődésűek, sok esetben a gondolkodás is közös. Ilyenkor sok barátság szövődik, és szerelmek is születnek.

Az átlag korosztály tizenhat körül mozog, ennek ellenére sok embert vonz maga a japán mentalitás és gondolkodás is. Ki lehet azt jelenteni, hogy teljesen más, mint a magyar, és ők állnak a pozitív oldalon. Lenne mit tanulni tőlük, sokan ezért is örülnek ezeknek a programoknak, mert a fiatalok még időben szembesülnek egy másféle életszemlélettel, ami csak a javukra válhat.

Idén ez volt az első AnimeCon, de nem az utolsó. Nyáron augusztus 21-23 között várják a Pecsában az embereket, s igen, egy három napos rendezvény keretében. Hogy ősszel se maradjunk program nélkül, akkor is lesz Con, de már egy vidéki nagyvárosban.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását