2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Latexbe bújt szexi kislányok a Pecsa előtt

Miniszoknyás kislányok, szexi latex, és platformos cipők. Vámpírok, ostorok, élő figurák, sétáló japán zászló, így zajlott a 2009-es SakuraCon. Cosplay, AMV, afterparty, harcművészeti bemutató és csodálkozó turisták.
2009. május 18. hétfő 19:19 - Kővári Adrienn
Egy rózsaszín nyuszi tűnik fel mindenhol, jelmezes, furcsa ruhás lányok és fiúk a Petőfi Csarnok előtt álldogálnak, rohangálnak és pózolnak a fotósoknak. Az arra járó turisták, vagy csak egyszerű kutyasétáltatóknak fogalmuk sincs, hogy hova kerültek. Többségük tátott szájjal bámulja a különös jelenséget, egyeseknél elő kerül a mobiltelefon, és zavart fotózásba kezdenek.

Idén sokadik alkalommal rendezték meg a Petőfi Csarnokban a SakuraCont, azaz AnimeCont, ami leginkább a japán kultúra köré szerveződik. Előtérbe kerülnek ilyenkor a japán rajzfilmek, és képregények. A legtöbb program körülöttük forgott, voltak itt vetítések, AMV-k, cosplayesek, karaoke, és táncpad (DDR – Dance Dance Revolution). Az igazi japán kulturális elemek is felbukkannak, és szerves részét képezik, képezték ennek a két napos rendezvénynek. Érthetjük ezalatt a harcművészeti bemutatókat, a különböző előadásokat, a kalligráfiát.

Hogy mivel is kellett szembenéznie annak, aki kitévedt az idei SakuraConra?

Tömeg. Szombaton közel négyezer ember látogatott ki a Pecsához. Hiába növelték meg a helyszín méretét a szervezők, még mindig tömeg várta az embereket. Ez persze csak azt mutatja, hogy mekkora az érdeklődés egy ilyen rendezvényre, s évről évre, vagy a rajongók szerint Conról Conra egyre többen vannak. Nemcsak a Pecsa nagyterme, kistermei, klubszobái, és folyosói vártak a vendégekre, hanem két sátrat is felállítottak a szabadtéri színpad közelében, emellett rengeteg pad is várta a fáradt Conra járókat.

Nemcsak a színes programok vonzzák az embereket, hanem a vásárlási láz is, ugyanis ilyenkor rengeteg magyar kiadó új kötetekkel kecsegtet a kedvenc manga sorozatokból. Emellett nemcsak képregényeket lehet kapni, hanem a cica fülektől kezdve az ékszereken át a bögrékig, táskákig bármi megtalálható itt, amire egy rajongónak csak szüksége lehet.



Cosplay, AMV, Sakura – Mi ez, mi ez?

Sakura
Cseresznyevirágot jelent. Japánban nagyon fontos a cseresznyefák virágzása, ez az időszak áprilisra tehető. Sok esetben még a munkanapot is lerövidítik ilyenkor, hogy mindenki megcsodálhassa a rózsaszín fákat. Az életet jelképezi náluk, egyaránt emlékeznek ők ilyenkor a születésre és a halálra is. Az a mondás járja feléjük, hogy ha egy cseresznyefa nagyon szépen virágzik, akkor egy halott ember fekszik alatta, s az ő lelke beragyogja a fát.

AMV
Egy zenés videót kell elképzelni, csak éppen a képi világot animék, rajzfilmek szolgáltatják. Azokból összevágott jelenetek alkotnak egy egységet, amik lehetnek viccesek – aminek sokan örülnek – drámaiak, vagy éppen akciódúsak. Mindkét napon rengeteg ilyen videót lehetett látni, ráadásul versenyt is rendeztek. Az ifjú vágó tehetségek ilyenkor megcsillanthatják tudásukat, ugyanis nyerni nehéz, sőt, már a jelöltek közé is csak profi munkák kerülhetnek.

Itt most megtekinthetik a 2008-as AnimeCon Egyéb kategóriájának a 2. helyezett AMV-jét.

Cosplay

Színes parókás emberek, abroncsos szoknyák, fiúnak öltözött lányok, és egy sétáló Hello Kitty. Katanák, óriási kardok, bárdok, véres kosztümök. Naruto, Bleach és még több L.

A rajongók egy karakter bőrébe bújnak, külsőleg és belsőleg egyaránt. Ennek van egy picike farsang íze is. Az a jó CP-s, aki tökéletesen fel tudja venni az adott karakter külsejét, ezért fontos, hogy a ruha felismerhető legyen, de a frizurának is egyeznie kell. Ilyenkor kerülnek elő a színes hajfestékek és parókák.

Mily’ meglepő, de cosplay verseny is létezik. Van egyéni, csoportos, valaki előadja a karaktert, míg másoknál a kosztümöt díjazzák. Szombat, vasárnap a nagyterem tele van az ő előadásaikkal, majd ha lejöttek a színpadról, a Pecsa előtti zöld területen fognak föl s alá masírozni. Ilyenkor bújnak elő a sikítozó rajongók és fotósok, hiszen ki ne örülne annak, ha kedvenc szereplője megelevenedik, ráadásul még szép, és igényes formában is.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását