2024. május 2. - Zsigmond

Cirkuszban a Zeneakadémia helyett

A Fővárosi Nagycirkuszben rendezi három hangversenyből álló őszi bérletsorozatát a Liszt Ferenc Kamarazenekar. Az együttesnek azért kellett új helyszínt keresnie, mert felújítás miatt ősszel bezár a Zeneakadémia.
2009. május 4. hétfő 11:05 - HírExtra
A zenekar alapító-művészeti vezetője, Rolla János úgy véli: az akusztikai körülmények alkalmassá teszik a cirkuszt arra, hogy ott koncertet rendezzenek.

Októberben Vivaldi A négy évszak című koncertfüzére hangzik el előbb a megszokott módon, majd Astor Piazzolla Négy évszakját játsszák el, ebben közreműködik Budai László és az Argentin Tangó Táncszínház néhány táncosa.

Novemberre meglepetés-koncertet terveznek: a Liszt Ferenc Kamarazenekar méltán népszerű ráadásszámokból csokrot, valamint közkedvelt darabokat szólaltat meg az együttes tagjainak szólójátékával.

Decemberi estjük a brit zeneirodalomé, amelynek alkotásai viszonylag ritkán hangzanak el Magyarországon. A 350 éve született Henry Purcell Abdelazer-szvitjét adják elő, majd Elgar Szerenádját, végül két Britten darabot: a Simple Symphonyt és a Változatok egy Frank Bridge-témára című művet. A Simple Symphonyra koreográfia is készül, amelyet Győri Balett táncosai adnak elő.

Az 1963-ban alapított Liszt Ferenc Kamarazenekar ebben a tanévben a Zeneakadémia oktatási programjában is részt vesz, a legkitűnőbb növendékek ezekben a napokban az együttes kíséretével adhatják elő diplomakoncertjüket.

Az együttes olyan világhírű hangversenytermekben is játszott már, mint a Carnegie Hall New Yorkban, a Suntory Hall Tokióban, a párizsi Théatre de la Ville vagy az amszterdami Concertgebouw.
Forrás: Kulturpart
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását