2024. május 2. - Zsigmond

A Fidesz bizalmi szavazásnak is tekinti június 7-ét

A Fidesz és a KDNP az európai parlamenti választási kampányban arra biztatja az embereket, hogy minél többen szavazzanak, és mondjanak véleményt a kormány munkájáról.
2009. május 4. hétfő 11:11 - HírExtra
A Fidesz-KDNP listavezetője a különböző vitafelhívásokra válaszolva azt mondta: a kampány végén szívesen rendelkezésre áll. Mint mondta, a következő 30 napban a Fidesz vezetői és az EP-lista jelöltjei országjárásra indulnak, ő maga 50-55 településre látogat el országszerte, a kampány vége felé viszont készen áll a vitákra.

A politikus hétfői sajtótájékoztatóján utalt arra, hogy a Fidesz-KDNP plakátjain két felhívás szerepel: hogy "szavazz", és hogy "elég".

Pontosan ezt szeretnénk tudatosítani a választópolgárokban, jöjjenek el minél többen szavazni, érezzék át a demokrácia kínálta lehetőséget, hogy véleményt mondhatnak a kormány munkájáról, hiszen egyfajta bizalmi szavazásnak is lehet tekinteni az EP-választást - fogalmazott.

Schmitt Pál úgy vélte, abból mindenféleképpen "elég volt", hogy a magyar kormány szembe megy az európai tendenciákkal, amikor nem a növekedést és a munkahelyteremtést támogatja, hanem a megszorításokkal több százezer munkahelyet veszélyeztet.

Szerinte elég abból is, hogy a kis- és középvállalkozóknak esélyük sincs uniós támogatáshoz jutni, és abból is elég volt, hogy a magyar gazdák csak a hátrányait érzik az uniós csatlakozásnak, mert a kormány több alkalommal a gazdák érdekei ellen foglalt állást, például a cukoripari reform, a zöldség- és gyümölcstermesztés támogatása és a tejkvóták megállapításának kérdésében.

A fideszes politikusa azt mondta: a kormány nem az ország megújítását, hanem saját hatalmának átmentését tűzte ki célul.

Schmitt Pál szerint a kormány rendszeresen hamis adatokat továbbít az Európai Unió illetékesei felé az államháztartási és a költségvetési hiányról, illetve az államadósságról, ezért néhány hónappal ezelőtt az unió pénzügyi biztosához fordultak, hogy kérje a valós adatokat a magyar kormánytól.

Kérdésre válaszolva a fideszes politikus azt mondta: 2006-os 2007-es adatokra gondol elsősorban.Schmitt Pál elmondta azt is, hogy a Fidesz európai választási programját május 13-án mutatják be egy konferencián. Hozzátette, hogy a Fidesz rövid és takarékos kampányt fog folytatni, a kereskedelmi televíziókban nem adnak fel kampányhirdetést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

bagi
2009. május 4. 12:05
Ritka undórító és hazafiatlan, ahogy a Fidesz politizál, amivel csak árt az országnak az ellenség állandó határonbelüli keresésével és megosztó politikájával - nem beszélve Orbán már beteges hatalomvágyáról, ami jól tökröződött idegbeteg, legutóbbi híveinek szánt beszédén.
newrakacs
2009. május 4. 11:23
Mekkora baromság! De jól hangzik és ez a lényeg! :-(
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását