2024. május 7. - Gizella

Netfüggő nagymami

A nagyi-unoka informatikai verseny nem csupán szórakozás: az életminőséget is javítja.
2009. május 3. vasárnap 08:59 - HírExtra
Ma az 50 év feletti réteg mintegy négymillió tagja él Magyarországon. Az internethasználatuk nem éri el 50 és 60 év között a 16 százalékot, a 60 év felettiek körében a 6 százalékot.

Ma, 2009-ben az 50 felettiek döntő többsége tehát nem használja ki az internet előnyeit, annak ellenére, hogy az segítené a munkaerőpiacon való megmaradást, a lelki eredetű betegségek megelőzését, az elmagányosodás csökkentését, a társadalmi közéletben való részvételt, a legolcsóbb informálódási, kulturális és szórakozási módok kihasználását és az életminőség fenntartását, sőt javítását.

Nekik szeretnének segíteni a versenyszervezők a IX. Unoka-Nagyszülő Informatikai Versennyel. A verseny léte azt szolgálja, hogy felhívja az idősek figyelmét az internetben rejlő óriási lehetőségre, amely az idősek aktivitásának fenntartását szolgálja, és üzenet a döntéshozóknak is, hogy az időskérdést ne csupán szociális, hanem életminőségi kérdésként kezeljék.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását