2024. május 3. - Tímea, Irma

Élelmiszerosztó akció

A Komárom-Esztergom megyei Nyergesújfaluban tart élelmiszerosztást kedden a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet. Az országos akció nyolcadik állomásán 700 csomagot osztanak ki, és ezzel újabb 1200 rászorulón segítenek.
2007. október 29. hétfő 16:45 - Hírextra

Komárom-Esztergom megyében folytatódik kedden a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet országos élelmiszerosztó akciója. Nyergesújfaluban, a Családsegítő Szolgálat épületében adják át a főleg lisztet, tésztát, búzadarát és aprósüteményeket tartalmazó, tíz kilogrammos csomagokat. A tartós élelmiszerek néhány hétre elegendőek egy-egy családnak. A segítségből ezúttal Komárom-Esztergom, Veszprém, Tolna és Pest megye több kistelepülésének 1200 rászorulója kap.

A karitatív szervezet az önkormányzatok segítségével választotta ki azokat, akiknek a leginkább szükségük van a segítségre. Vannak köztük létminimum alatt élők, munkanélküliek, nyugdíjasok, hajléktalanok és hátrányos helyzetű családok, gyerekek. Az élelmiszerosztás délelőtt 11-kor kezdődik és egész nap tart - mondta a Független Hírügynökségnek ifj. Kis Boáz, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs vezetője.

Az országos élelmiszerosztó akció áprilisban kezdődött és decemberig tart. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet ezalatt összesen 400 tonna tartós élelmiszert oszt szét az Európai Unió intervenciós gabonakészletéből. Az ország 180 településén mintegy 200 ezer, nehéz sorsú embernek tudnak így segíteni. Eddig elsősorban Tolna, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Pest megye, valamint Budapest rászorulói kaptak a csomagokból. A folytatásban, decemberig még Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Zala megyében, valamint a fővárosban terveznek újabb élelmiszerosztást.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását