2024. május 12. - Pongrác

Megvannak a díjazottak!

Átadták át a XVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) díjait: az Év kiadója az Európa, az Év kereskedője a Bookline.hu lett.
2009. április 26. vasárnap 23:30 - HírExtra
Starcz Ákos, a Bookline.hu vezérigazgatója történelmi pillanatnak nevezte, hogy a magyar könyvszakmai szervezetek titkos szavazással az internetes könyváruházat választották az Év kereskedőjének.

"A díj ünnep az internetnek, ünnep a könyvnek" - mondta Starcz Ákos. A Bookline.hu tavaly a második helyen végzett a Libri mögött.

Az Év kiadójának az idén az Európa Könyvkiadót választották az MKKE tagjai, az elismerést Barna Imre, a kiadó igazgatója vette át.

A rendezvényen adta át a könyvfesztiválnak otthont adó II. kerület polgármestere, Láng Zsolt az önkormányzat idei díjait is a Kossuth, illetve a Helikon Kiadónak. Az előbbi a 24 kötetesre tervezett Magyarország története című sorozat első kötetéért (Fodor István - Őstörténet és Honfoglalás), a Helikon pedig Hangzó Helikon sorozatért (Both Miklós - Radnóti) nyerte el a díjat.

Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgatója az MTI-nek "kockázatos vállalkozásnak" nevezte a sorozatot, ugyanakkor elmondta: az elmúlt öt év alatt a sok fejlesztés eredményeképp ma már tudják a "know how-t", azt, hogy miként lehet olcsón, minőségi kiadványokat készíteni. Elmondta, büszke a díjra, valamint hogy körülbelül hatvanan dolgoznak a Romsics Ignác történész által felügyelt sorozaton, amelynek kötetei kéthetente fognak megjelenni. "Az első hónap maga lesz a szörnyű izgalom, hiszen ki fog derülni, rentábilis-e a vállalkozásunk".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását