2024. május 9. - Gergely

Legújabb trend: vakvezető ló

Nem lehet kutyája, így egy lovacska segítheti a mindennapokban Monda Ramounit. A nő vak, de nagyobb szabadságra vágyik - unja már, hogy a rokonai kísérik mindenhová.
2009. április 11. szombat 17:48 - HírExtra
Röviddel születése után vesztette el a látását Monda Ramouni, aki csak családtagjai kíséretében tudja elhagyni a Detroit egyik külvárosában lévő lakását. A 28 éves nő szeretne önállóbbá válni, amiben egy vakvezető kutya segíthetne neki, szülei azonban még a gondolatától is irtóznak annak, hogy egy ebet fogadjanak az otthonukba.

A Jordániából származó muzulmán apa és anya vallásánál fogva tisztátalan állatoknak tartja a kutyákat, a nő pedig tudomásul vette, hogy más megoldást kell keresnie. Most mégis könnyebbé válhat az élete, ha a hatóságok engedélyezik, hogy vakvezető lova lehessen. A Calinak becézett ló hamarosan be is költözhet a családhoz.

Már feladtam, de aztán megérkezett Cali. Eljutottam arra a pontra, ahol az fordult meg a fejemben: ennél többet nem érhetek el az életben. Cali megmutatta, hogy elfelejtettem, milyen optimista voltam gyerekként. Akkor bármire képes voltam, úgy gondoltam: semmi sem lehetetlen - magyarázta Monda Ramouni.

A lovakat királyi állatoknak tartják a muzulmánok, ezért Cali - aki csupán 76 centiméter magas és 57 kilogrammot nyom - akár már a következő hetekben elfoglalhatja a neki épített istállót a család kertjében.

Az amerikai törvényhozásban ugyanakkor hamarosan megszülethet az a szabályozás, amely pontosan meghatározza, mely állatok lehetnek a fogyatékkal élők segítőtársai. A döntést az új elnök, Barack Obama megválasztása idején elhalasztották.
Forrás: Inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását