2024. május 3. - Tímea, Irma

Aki akar, készíthet filmet

Nyitott rendezőasszisztensi mesterkurzust, valamint nyitott filmkészítő, egyetemes filmtörténeti és televíziós alapozó kurzust indít a Színház- és Filmművészeti Egyetem; a most először induló kurzusokon az előadók a felsőoktatási intézmény vezető oktatói lesznek.
2009. április 11. szombat 17:41 - HírExtra
Winkler Erika, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektori hivatalának munkatársa, a képzések menedzsere elmondta: a célközönség egyrészt valamennyi, digitális kamerával rendelkező ember, hiszen hasznos, ha el lehet sajátítani szakmai fortélyokat.

"Azoknak a fiataloknak, akik filmesnek vagy televíziósnak készülnek, szintén fontos, hogy egyfajta képet kapjanak a legfontosabb tudnivalókról" - tette hozzá. Az előadások a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmfőtanszakának épületében lesznek.

A tíz alkalmat jelentő rendezőasszisztensi mesterkurzuson többek között Gothár Péter, Sándor Pál, Pados Gyula, Bereményi Géza, Born Ádám tart előadást.

A filmkészítő alapozó kurzuson a forgatókönyvírást Schulze Éva és Németh Gábor, a rendezést Szász János, az operatőri munkát a Máthé Tibor-Kende János-Szabó Gábor hármas egyike, az utómunkát Kollányi Tamás, a filmkészítés produkciós és gyártási folyamatát pedig Hutlassa Tamás tanítja majd. Ez és a televíziós alapozó kurzus intenzív, egyhetes előadássorozatot jelent.

A 11 alkalmat magában foglaló egyetemes filmtörténeti kurzuson többek között Báron György lesz az oktatók között.

"A kurzusok elvégzői nem kapnak semmilyen igazoló papírt. Elképzelhető azonban, hogy később meghonosítunk egy egyéves felsőfokú szakképzést, amelynek résztvevői kreditbeszámítást kapnának, ha a Színház- és Filmművészeti Egyetemre felvételiznek" - hangsúlyozta Winkler Erika.
Forrás: Inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását