2024. május 18. - Erik, Alexandra

Bajnai: "Ezt vállalom!"

Kivezetni Magyarországot a válságból, védeni a munkahelyeket, a családok otthonát, megerősíteni a magyar gazdaságot, egyben tartani az országot, ez a célom - közölte Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt.
2009. április 5. vasárnap 13:42 - HírExtra
Bajnai Gordon szerint a válság idején az államnak, a politikának és a jómódúaknak nyilvánvaló áldozatot kell vállalnia. Hozzátette: a háromból az állam takarékosságáért tud felelőséget vállalni.

Felidézte, hogy egy hónapja odaállt a miniszterelnök elé, és azt mondta neki: ha nem tudja meggyőzni a kormányt egy sokkal komolyabb válságkezelő lépéssorról, akkor kiszáll.

Magyarországnak nincs vesztegetni való ideje, a világválság már hónapok óta nemcsak egy külföldi tudósítás a tévében, hanem magyar valóság - mondta Bajnai Gordon.
"Nem szónok akarok lenni, hanem eredményes válságkezelő" - mondta, hozzátéve, hogy "ezért az igazság legpőrébb, legkegyetlenebb megfogalmazását mondom: a magyar embereknek aközött kell választaniuk, hogy elveszítik az állásaikat, vagy átmenetileg lemondanak a jövedelmük néhány százalékáról".

"Nem azért kell válságkezelő program, hogy szeressenek bennünket, hanem, hogy újra bízzanak, elhiggyék, képesek vagyunk cselekedni" - hangsúlyozta Bajnai Gordon. Szerinte nem az emberek hálája miatt, hanem a bizalmukért érdemes belevágni ebbe a munkába.

Bajnai Gordon szavai szerint, amíg a válságkezeléshez biztosítható a parlamenti többség, addig a válságkezelő kormány jobb Magyarország számára, mint az előre hozott választás, "de csak addig".

"Célom, hogy 2010-ben önök és én, a válságkezelő koalíció tagjai, elmondhassuk, Magyarország talpon marad, hatékonyan kezelte a válságot" - közölte a jelölt.
Minden - belpolitikai vitával, vagy egymás elleni kampányolással töltött - hét munkahelyek ezreibe, százmilliárd forintokba kerül az országnak - fogalmazott. Véleménye szerint aki válságot kezel, annak két nagy ellensége lehet, a csodavárás és a reményvesztettség, mert mindkettő a cselekvés ellen, tétlenségre ösztönöz.

A jelölt emlékeztetett, hogy első nyilatkozatában azt mondta: "fájni fog". A kijelentésért sokan bíráltak azért, amiért hiányoztak pozitív elemek és a baloldali karakter. Leszögezte, hogy a válságkezelő program azonban sokkal több, mint az aláírt nyilatkozat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását