2024. május 7. - Gizella

A kormány a tűzoltóság ellen - a Jobbik szerint

A Jobbik szerint bár tagadja a kormány a létszámleépítési szándékot, valójában a rendvédelmi megmozdulások miatti bosszúhadjárat keretein belül szervezik a tűzoltóságokat a katasztrófavédelem alá, verik szét a szervezetét, alakítják át feladatait és kényszerítik bírságolásra - derül ki Bertha Szilvia hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményéből.
2012. március 26. hétfő 15:14 - HírExtra
Az ellenzéki politikus szerint a megyei katasztrófavédelmi vezetőségek teljes megfélemlítésben tartják az állományt: "felmondási vagy áthelyezési indoknak minősül a központitól eltérő politikai, ideológiai vélemény, a szakszervezeti tagság, de bármilyen, még a szakmai típusú ellenvélemény is". A Jobbik szerint a folyamat még tart, de már több száz főt taksál azok száma, akiknek helyzetük ellehetetlenítése miatt nem marad más, mint a szolgálat feladása, így kérdés, hogy kik fogják oltani a tüzet, menteni az embereket a viharok, árvizek, balesetek esetén.

Ráadásul a Jobbik szerint az átszervezés eredményeként egyre több a rosszul végződő, tragédiába torkolló tűzeset a csökkenő létszám és a katasztrófavédelem hozzá nem értő, rossz logisztikai szervezése miatt.

Bertha Szilvia szerint a Fidesz-kormány a lakosság tudatos manipulálása révén a központi kommunikációval próbálja a tűzoltóság kialakult társadalmi megbecsültségét, az őket övező tiszteletet megtörni. Ha ugyanis rossz történik, vagy bírságolnak, a kommunikáció mindig a tűzoltóságról szól, ha viszont a tűzoltók életet mentenek meg, jót tesznek, akkor mindig a katasztrófavédelmet említi a média - áll a közleményben.

A Jobbik szerint az ország és így a lakosság biztonságának érdeke az lenne, ha a tűzoltóság szervezetét és működését politikai helyett szakmai alapon építenék fel, a tűzoltók számára pedig valódi, vonzó életpályamodellt teremtenének.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását