2024. május 4. - Mónika, Flórián

Csúszik a tanárok juttatása

Egy Hiller által bevezetett intézkedés miatt csúszik a juttatás. Eltörölné a tanítási időkeret alkalmazását az iskolákban a KDNP.
2011. február 21. hétfő 10:13 - HírExtra
Az Országgyűlés elé benyújtott kormánypárti törvényjavaslat szerint a még Hiller István szocialista oktatási miniszter által bevezetett szabályozás az oka annak, hogy a tanárok több hónapos csúszással kapják meg a többlettanításért járó óradíjat - írja a Magyar Nemzet.

Fél évvel is később juthatnak túlórapénzükhöz a pedagógusok a KDNP szerint a tanítási időkeret bevezetése miatt. Michl József, a párt szakpolitikusa törvénymódosító javaslatában rámutat: az előző kormány idején, 2006-ban lépett életbe az a rendelkezés, amelynek értelmében a pedagógus- munkakörben foglalkoztatottak munkáját legalább kéthavi tanítási időkeret kialakításával kell megszervezni. A pedagógusok pedig hiába lépik túl a kötelező heti óraszámot, nem kapnak túlóradíjat, csak akkor, ha meghaladják a kéthavi tanítási időkeretet.
Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását