2024. május 2. - Zsigmond

Az MSZP végre elárulta, hogy milyen jelöltek jöhetnek szóba!

Az MSZP frakcióvezetője, Lendvai Ildikó úgy látja, hogy komoly esély van a „nemzeti kormány” létrehozására. Ehhez nemcsak miniszterelnököt, hanem minisztereket is kellene találni. A párttagkönyv hiánya nem akadály.
2009. március 24. kedd 13:36 - Kesjár Norbert
Az MSZP frakcióvezetője egy intejúban elárulta, hogy milyen jelölteket keresnek a miniszterelnöki és a miniszteri pozíciókra és azt is elárulta, hogy mit jelent a „nemzeti kormány” gondolata.

Lendvai szerint már régóta foglalkoztatta a szocialistákat az a gondolat, hogy lecseréljék Gyurcsányt, azonban ő elébe ment az eseményeknek.

„Hogy szélesebb társadalmi és politikai összefogásra számítható, nemzeti kormány volna a jó esély a jó kormányra, azt eddig is tudtuk, erről sokat beszéltünk. A miniszterelnöknek természetesen magának kellett eldöntenie, hogy ezt az áldozatot is meghozza, hogy új kormány alakítására tesz javaslatot” – ismertette a közvéleménnyel a döntés előzményeit az MSZP-s politikus.

„A frakció ülése után beszélgetünk, a frakció mandátumot adott arra, hogy minél gyorsabb tárgyalásokat folytassunk valamennyi parlamenti, politikai egy nemzeti – tehát széles összefogásra számítható – kormány érdekében. Mandátumot adott arra is, hogy az összefogás kapujának szélesre nyitása azt is jelenti, hogy nem a pártból és nem a frakcióból választunk feltétlenül miniszterelnököt” – mondta Lendvai.

Ezek szerint nem fontos a szocialistáknak, hogy MSZP-s legyen a jelölt?

„Nem párttagkönyvet kérünk a miniszterelnök jelöltektől. Olyan jelöltekben gondolkodunk, nem csak a miniszterelnöki poszton, hanem a miniszteri posztokon is, akik képesek a válság határozott kezelésére és a bizalom elnyerésére.”

Ha nem a pártfunkcionárius múlt, akkor mi számít egyáltalán?

„Olyan miniszterelnököt szeretnénk, amely lehetőséget nyújt a társadalmi támogatás szélesítésére, akinek teljesítménye, szakmai tapasztalata és neve, a sikeres kormányzás egyik feltételét jelenti.”
Forrás: HírExtra/freepress24.tv
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását