2024. május 3. - Tímea, Irma

Eltemették a színésznőt

A gyászoló család és színészkollégák jelenlétében egy New Yorkhoz közeli kisváros temetőjében helyezték örök nyugalomra Natasha Richarson brit színésznőt, aki síbaleset következtében veszítette életét.
2009. március 23. hétfő 12:05 - HírExtra
A szertartást Millbrook városka Szent Péter episzkopális templomában tartották vasárnap. A sötét ruhát és napszemüveget viselő férj, Liam Neeson is beállt a koporsóvivők közé.

A New Yorktól 130 kilométerre északra fekvő festői település környékén vidéki háza van a családnak. Itt kötött házasságot 1994-ben az ír Liam Neeson és a brit színészdinasztiából származó Natasha Richardson.

Liam Neeson 12 és 13 éves fiai, sógornője, Joely Richardson és anyósa, Vanessa Redgrave kíséretében érkezett a szertartásra. A színészbarátok közül Ralph Fiennes, Alan Rickman, Laura Linney, Uma Thurman és Timothy Dalton rótta le tiszteletét.

Virág és koszorú nem volt, mert a család azt kérte, hogy ahelyett mindenki az amfAR AIDS-alapítványnak küldött adománnyal fejezze ki részvétét. Natasha Richardson AIDS-ben elhunyt apja, Tony Richardson filmrendező halála óta volt az AIDS-kutatásokat támogató alapítvány elkötelezett aktivistája.

A 45 esztendős színésznő múlt hétfőn esett el egy québeci síparadicsomban, ahol síelni tanult. A kezdetben csak könnyebb ütésnek hitt fejsérülés azonban nagyon gyorsan végzetesnek bizonyult. Kedden Montreálból egy manhattani kórházba szállították, ahol szerda éjjel elhunyt. A vizsgálat szerint a koponyán belüli epidurális vérömleny okozta halálát. Natasha Richardson nem viselt védősisakot a síeléskor.

Talán túlélhette volna a sérülést, ha gyorsabban kap megfelelő orvosi ellátást - írta a BBC orvosi véleményekre hivatkozva.

Korábbi híradásokban szerepelt, hogy a baleset után kirendelt első mentőt visszaküldték, mert azt hitték, nem lesz szükség rá. A színésznő csak egy órával az esés után panaszkodott erős fejfájásra és rosszullétre.

Csütörtökön és pénteken a fények kioltásával gyászolták a londoni West End és a New York-i Broadway színházai a Tony-díjas színésznőt, aki az 1998-ban színre állított Kabaréért kapta a szakmai elismerést.

Natasha Richardsont anyai nagymamája közelében hantolták el a temetőben. Rachel Kempson, aki maga is színésznő volt 2003-ban hunyt el, amikor éppen unokájánál és férjénél vendégeskedett Millbrookban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását