2024. május 4. - Mónika, Flórián

Fodor összefogna

Az SZDSZ azt javasolja, hogy kössenek megállapodást a parlamenti politikai erők - mondta Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke a csütörtöki rendkívüli parlamenti ülésen.
2009. január 29. csütörtök 12:30 - Hírextra
Fodor Gábor szerint a megállapodás a Fidesztől azt kívánja, hogy az ellenzéki párt hagyjon fel az előre hozott választást szorgalmazó politikájával, az MSZP-től pedig azt, hogy lépjen végre a cselekvés útjára.

Az SZDSZ elnöke szerint a pártoknak egy négypontos csomagról kellene megállapodniuk. Az első pont az euró bevezetésének dátuma, a második a szociálpolitika, a közigazgatás és a közterherviselés átalakítása, a harmadik a demokratikus intézményrendszerbe vetett bizalmat erősítő jogszabályok kidolgozása, beleértve a párfinanszírozásról szóló törvényt, az összeférhetetlenségi szabályok szigorítását és az ügynökakták ügyének lezárását.

A csomag negyedik elemeként a környezettudatos gondolkodást, a megújuló energiaforrások kiaknázását említette.Véleménye szerint a józanság, a tisztelet és a szerénység kell, hogy a vezérlőelv legyen, amikor leülnek egymással tárgyalni. Nézzünk szembe azzal, hogy egyikünk sincs birtokában a bölcsek kövének - fogalmazott.

Fodor Gábor szavai szerint mindannyiunknak önkritikusnak és kompromisszumkésznek kell lenni, és Bibó szellemében, őszintén kell beszélni egymással."Nem kívánom bűnbakká tenni a miniszterelnököt, ahogy nem kívánom diabolizálni a Fideszt sem, mert az ez út nem vezet sehova" - jelentette ki a pártelnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását