2024. április 20. - Tivadar

Az MSZP választmánya észnél van

Az MSZP választmánya szerint reális a jövő évi költségvetés tervezete, amely megteremti mind a kormány-, mind a konvergenciaprogram végrehajtásának lehetőségét - mondta a szocialista párt választmányi elnöke szombati sajtótájékoztatóján. A testület tagjai
2007. november 17. szombat 16:40 - Hírextra
Az MSZP választmányát Veres János pénzügyminiszter tájékoztatta szombaton a jövő évi költségvetés tervezetéről. Az elmúlt évek kiigazításának köszönhetően jövőre 4 százalékos inflációra és szintén 4 százalékos államháztartási hiányra számít a kormány, reális célnak tartják a gazdasági növekedés felgyorsulását, valamint a foglakoztatás bővítését - mondta a választmány elnöke. A pénzügyminiszter szerint nincs szükség újabb megszorításokra, és további leépítésekre a közszférában - közölte Simon Gábor. A politikus közlése szerint az egészségügyi reform és a népszavazás nem került szóba a választmányi ülésen, ezekről a témákról külön, önálló egyeztetéseket terveznek.

A választmány "észnél van", tudatában van a felelősségének, ezért a testület helyt ad a vitáknak, mert így kiküszöbölhető, hogy a nyilvánosságon keresztül üzengessenek egymásnak - mondta Simon Gábor. Komolyan veszik azt a kritikát is, hogy nem fordítottak kellő energiát a társadalom többségének megnyerésére. A választmány egyetértett abban, hogy erősíteni kell az MSZP-s szervezetek vezetőinek és a párt országgyűlési képviselőinek szerepét a reformok megértetésében, elfogadtatásában. Ez lett az eredménye egyébként a szocialista párton belül végzett közvélemény-kutatásnak is - tette hozzá az MSZP választmányi elnöke.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását