2024. április 20. - Tivadar

A Fidesz a választópolgárokat választja Gyurcsány helyett

A Fidesz tudja, hogy összefogásra van szükség, de nem Gyurcsány Ferenccel, hanem a választópolgárokkal kell összefogni - jelentette ki a csütörtöki rendkívüli parlamenti ülésen Navracsics Tibor, a legnagyobb ellenzéki párt frakcióvezetője, aki választópol
2009. január 29. csütörtök 12:34 - Hírextra
"Magyarországnak új kezdetre van szükségre. Az az igazság, hogy tudjuk, hogy összefogásra van szükség, de sajnos választani kell, hogy önnel fogunk össze, vagy a magyar választópolgárokkal: és akkor én azt mondom, hogy a magyar választópolgárokkal kellene összefogni, miniszterelnök úr" - mondta a frakcióvezető, akinek szavait nagy tapssal fogadták a fideszes és KDNP-s képviselők.

Hozzátette: megérti, hogy a miniszterelnök fél a választásoktól, - mert mint mondta, "ahogy én járok az utcán, önt olyan nagyon nem szeretik" - de szerinte Gyurcsány Ferencnek mégis csak a választópolgárok szemébe kellene néznie, és el kellene számolnia az elmúlt négy, lassan öt évvel.
Navracsics Tibor "elszalasztott lehetőségként" értékelte a miniszterelnök rendkívüli ülésen elmondott beszédét, és sajnálta, hogy az ülésre meghívott vendégeket Gyurcsány Ferenc "biodíszletnek" használta, hiszen nem derült ki, a kormány mit akar tenni a válsággal. Megjegyezte: a miniszterelnök minden nap mást mond a válságkezelésről, páros napokon nem lát lehetőséget adócsökkentésre, páratlan napokon viszont igen.

"Ennek a kétségbeesett vergődésnek a legjobb lenne méltóságteljesen véget vetni miniszterelnök úr! Nézzen a választópolgárok szemébe, szerintem nyugodtan kockáztasson meg egy választást, nincsen mitől félnie, egy választás mindig nyílt kimenetelű, mindenki a legjobbat akarja mutatni, mindenki megpróbálja meggyőzni a választópolgárokat, hogy őrá szavazzanak" - fogalmazott Navracsics Tibor.

Utalt arra, hogy a miniszterelnök szerint azért nem lehet választást tartani, mert válság van. De ha jövő tavasszal is válság lesz, akkor sem lehet majd választást tartani? Ha a magyar gazdaság soha nem indul be, akkor lehet, hogy ez egy életfogytiglani miniszterelnökség lesz - tette fel a kérdést az ellenzék derültsége közepette.

A frakcióvezető arra kérte Gyurcsány Ferencet, engedje meg, hogy a választópolgárok dönthessenek, hogy ki vezesse ki Magyarországot a válságból. A fideszes politikus ugyanakkor hozzátette: Gyurcsány Ferenc 2004 óta tartó miniszterelnöksége arról győzte meg, hogy a kormányfő alkalmatlan arra, hogy kivezesse az országot a válságból.

Navracsics Tibor ugyanis úgy vélte: nem arról van szó, hogy "derült égből villámcsapásként egy virágzó, kicsi békés országra lecsapott a világgazdaság gonoszsága", hanem arról, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején Magyarország legyengült, ezért minket döntött le a legjobban a világgazdasági válság a kelet-európai országok közül.

"Miniszterelnök úr, (...) ezért ön felelős, ön biztosan felelős" - mondta Gyurcsány Ferencnek a Fidesz frakcióvezetője, aki szerint a kormányfő "nem egy sikeres miniszterelnök, eddigi lépései nem voltak jók".

Gazdasági hanyatlás, magas államadóság, emelkedő munkanélküliség, hitelességi válság - ez Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tevékenységének mérlege - a frakcióvezető így jellemezte a 2004 óta tartó időszakot. Navracsics Tibor a gazdasági adatokat sorolva arról beszélt, hogy a gazdasági növekedés a 2004-es 5 százalékról folyamatosan csökkent, hogy idén már 3 százalékos recesszió legyen. Hozzátette: az államadósság mértéke viszont 2004 óta folyamatosan nőtt, négy éve 61,7 százalék volt a GDP arányában, most pedig 70,1 százalék, míg a munkanélküliség a 2004-es 6,3 százalékról, 2008-ban 7,8 százalékra nőtt.

A hitelesség kérdéséről a miniszterelnökhöz fordulva úgy fogalmazott: "Ön Ágnes asszonyként mossa a patakban a véres ruhát az őszödi beszéd kapcsán és mindig úgy látja, hogy véres, és az a helyzet, hogy önön marad a hazugság vádja, és az az igazság miniszterelnök úr, hogy azért marad önön a hazugság vádja mert ön hazudott (...) a magyar választópolgároknak és a saját szavazóinak".

Navracsics Tibor szerint ez az egész probléma magva, ezért mondja azt a Fidesz, hogy a magas államadósság, a recesszió, az emelkedő munkanélküliség és a hitelességi válság együtt olyan problémát okoz, amely nem csak gazdaságpolitika eszközöket igényel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

bocs
2009. január 29. 13:09
Nagyon helyes , Gyurcsány az adófizetők pénzét csak elherdálja.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását