2024. május 14. - Bonifác

Közös fotókiállítás

Magyar és román fotóművészek immár harmadszor tárják együttesen a nagyváradi, a budapesti és a bukaresti közönség elé alkotásaikat a nagyváradi Magyar és Román Kultúra Hete keretében.
2009. január 16. péntek 10:00 - Hírextra
Nagyváradon tehát ismét közösen tisztelegnek a két nemzet kultúrája előtt a Magyar és Román Fotóművészek Nemzetközi Szalonja és a helyi Tavirózsa Fotóklub szervezésében. Ez utóbbinak az elnöke és alapítója, Tóth István két évvel ezelőtt állt elő a közös kiállítások ötletével, mivel a Román Kultúra Napja és a Magyar Kultúra Napja között egy hét a különbség van csupán: az előbbit január 15-én, utóbbit pedig 22-én ünneplik. Ez tehát már a harmadik ilyen rendezvénysorozat.

A nemzetközi fotószalon fővédnöke Sólyom László magyar és Traian Basescu román államfő. A képeket négy helyen állítják ki, mégpedig a nagyváradi Foto Art Galériában, a Budapesti Román Kulturális Intézetben, az Egyetemi Könyvtár előcsarnokában és a Bukaresti Magyar Kulturális Intézetben.

Tavaly több tucat román és magyar fotóművész küldte el munkáit a világ legkülönbözőbb tájairól, Kanadától egészen Kenyáig. A szervezők akkor nem adtak meg közös témát, minden fotóművésztől a munkásságát reprezentáló alkotásokat vártak. A tárlat színes és fekete-fehér alkotásokat egyaránt felvonultatott. Az idén azonban a szervezők megadták a verseny témáját Az eső címmel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását