2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Koncertek a jazzhajón

A Columbus Jazzhajón az újév első hetében három estén szól a zene, különböző nemzedékekkel és stílusokkal ismerkedhet meg a hallgató - tudatta a Magyar Jazzművészek Társasága. Csütörtökön este Fekete-Kovács Kornél Quintet lép fel a hajón.
2007. december 31. hétfő 10:01 - Hírextra

A zeneszerző, trombita- és szárnykürtművész Fekete-Kovács Kornél a Modern Art Orchestra alapítójaként, valamint kortárs nagyzenekari művek színpadra állítójaként is ismert. Kvintettje viszont a mainstream és a populáris dzsessz közötti arany középutat képviseli.

A program zongora-szólistája Oláh Kálmán, aki Washingtonban a Kennedy Centerben a legrangosabb amerikai dzsessz-zeneszerzőverseny, a Thelonius Monk Jazz Composer's Competition fődíját vette át 2006-ban. Műveiben ötvözi a dzsessz, a népzene és a kortárs klasszikus zene elemeit.

Pénteken a Szakcsi Junior Trióé a pódium - a Magyar Jazzművészek Társaságának információja szerint. Szakcsi Junior édesapja, Szakcsi Lakatos Béla nyomdokain járva, a zongorát választotta hangszeréül. Sok híres magyar, illetve külföldi muzsikussal játszott együtt, köztük Lakatos „Ablakos” Dezsővel, Tony Lakatossal, Rick Margitzával, Jack DeJohnette-tel és John Patituccival, Palle Daniellsonnal, Ravi Coltrane-nel.

1994-ben alakuló Babos Band (Babos Gyula, Szappanos György, Borlai Gergő és ifj. Szakcsi Lakatos Béla) tagja lett, ami egyben kísérő zenekara is Katona Klárinak. Számos fesztiválon szerepeltek Magyarországon és külföldön egyaránt. A pénteki koncert vendége a gitárművész, Babos Gyula.
Szombati műsor címe: Horváth Kornél Extra. Az ütőhangszeres művész zenész társai a koncerten: Orosz Zoltán, a virtuóz harmonikaművész, aki Astor Piazzolla és Richard Galliano szerzeményei mellett a dél-szláv folklór gyöngyszemeiből is bemutatót tart, Lattmann Béla, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, és Sipeki Zoltán gitáros és zeneszerző, aki otthonosan mozog különböző zenei stílusokban, így fogja össze a kvartett játékát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását