2024. április 19. - Emma

Orbán megszólalása sokakat kiakasztott

Bár már új évet írunk, Orbán Viktor bebizonyította, hogy maradt ugyanaz a régi, megosztó politikus, akit nem az ország érdeke, hanem saját politikai jövője érdekel - írja Daróczi Dávid kormányszóvivő vasárnapi közleményében.
2009. január 4. vasárnap 16:01 - Hírextra
Daróczi Dávid közleménye:

Orbán Viktornak végre döntenie kell, hogy a szélsőségeseket vagy a demokratákat képviseli-e: Csurka István óta ilyen durva és alantas mondatok nem hangzottak el magyar politikus szájából.

Azt, hogy Orbán Viktor nem mer vagy nem képes szemtől szemben találkozni Gyurcsány Ferenccel, nemrég kiderült. De most már azt is tudjuk, hogy valójában nem is tudna mit mondani egy ilyen egyeztetésen, mert nincs egyetlen érdemi, felelős javaslata sem az ország helyzetének jobbítására, csak általánosságokat puffogtat és sértegetésekre telik tőle.

Orbán Viktor minden baj okozójának a kormányt teszi meg, és minden bajra egyetlen gyógyírt ígér: hogy ő legyen a miniszterelnök. Kormányra kerülni, mindenáron - ez volt Orbán Viktor terve 2008-ban, de kudarcot vallott. És ugyanez a terve 2009-re is.

A Fidesz elnöke láthatóan nem tanul: ez az egyetlen pont ismert a programjából, ezt hirdeti függetlenül attól, hogy milyen helyzetben van az ország és a világgazdaság.

Csakhogy a mai nehéz helyzetben a Magyarországnak nem megosztó politikára, hanem összefogásra, egységre és közös cselekvésre van szüksége. Ezt Orbán Viktoron kívül ma már szinte mindenki tudja a tudományos élet képviselőitől kezdve a vállalkozók érdekképviseletein át az emberek túlnyomó többségéig.

Orbán Viktor szerint "amit a Fidesz Magyarország szempontjából a legfontosabbnak tart: munkahelyteremtés, adócsökkentés, a kis- és közepes vállalkozások támogatása".

A kormány ebből két pontot máris kipipálhat rövid távon. Egyrészt 1400 milliárd forintos vállalkozás- és munkahelyvédő csomagot alkotott, és további 2000 milliárd forintos beruházási keresletélénkítő programot indít; másrészt a járulékkedvezmények és más munkahelyteremtő támogatások mellett a kormány közvetlenül is felelősséget vállal a munkahelyteremtésben: közmunkaprogramokra 50 milliárd forint áll majd rendelkezésre.

A kormány hosszabb távon az adócsökkentésről is egyeztetne, de maguk a vállalkozói érdekképviseletek is a kormány álláspontját erősítik meg: azonnali csökkentésre a nemzetközi válság idején nincs lehetőség, mert ellehetetlenítené a költségvetést. Most viszont - mondják a vállalkozók képviselői is fontosabb az állam cselekvőképességének megőrzése, hogy ha kell, segíteni tudjon a vállalatoknak és az embereknek.

A kormány határozott és hatékony válságkezelő intézkedésekkel védi a magyar családokat, vállalkozásokat, a gazdaságot. A válság az egész világon érezheti hatását, az minden országot sújt. Egységes recept nincs a megoldásra, ezt maga az Európai Bizottság elnöke is megerősítette már.

A válság átvészelése és hatásainak enyhítése érdekében egyébként a magyar kormány ugyanazt teszi, mint számos európai ország, például Németország: biztos alapokon, erős költségvetést készített, tartalékot képzett, hogy legyen miből megvédeni a magyar embereket, a vállalkozásokat és a gazdaságot.

Szakmai kifogás továbbra sem ismert a kormány válságkezelési megoldásaival szemben: amit hallani lehet a politikai ellenzék egy része felől, az puszta politikai csatározás, amely mögül egyformán hiányzik a realitás és a felelősség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Pelikán József
2009. január 18. 21:18
http://www.postaimre.com/media/vigyazz-forro/
ocsabika
2009. január 18. 09:44
A rendszerváltás nem merül ki annyiban, hogy akkor mosmá demokráciá van. Lényegében a szocialista időkbe, felnőtt túlnyomóan nyugdíjas korosztály az, aki nem tudja felfogni a változást, ezért szavaz az MSZP-re. A mostani halálozási rátákat figyelembe véve sajnos azt kell mondjam, hogy hamarosan, mikor ők már nem lesznek, akkor történhet fog befejeződni a rendszerváltás!Addig meg lehet faszán vitatkozni jobb és bal oldalnak. Fiataloknak-öregeknek, náciknak és cigányoknak. És így tovább
sharapova2008
2009. január 18. 05:35
saxo:milyen érzésed van az ápoltak között?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását