2024. május 16. - Mózes, Botond

Idén már nem indít tematikus csatornát az MTV

Erre az évre - a korábbi ígéretek ellenére - már nem számol tematikus csatorna indításával a Magyar Televízió (MTV) - közölte az MTI érdeklődésére a közszolgálati médium sajtóosztálya.
2008. február 19. kedd 17:00 - Hírextra
"Idén az MTV tervei szerint az m1 és az m2 televíziós csatorna szolgáltat műsort" - közölték, jelezve, hogy internetes oldalukon keresztül továbbra is nézhető az élő adás, saját gyártású, jogtiszta produkcióik pedig később is letölthetőek onnan.

A 2004. március 5-én elnökké választott Rudi Zoltán pályázatában - az akkor megjelent sajtóhírek szerint - még négy tematikus adó (közéleti és hír-, kulturális, film-, valamint sportcsatorna) terve szerepelt.

Tavaly március végén, egy, az MTI-nek adott interjúban az elnök arról beszélt, elállt a sporttévé tervétől, a másik három elindításáról azonban már folynak a tárgyalások; akkor úgy nyilatkozott: egy éven belül debütálhat első tematikus csatornájuk.

A médiahatóság által 2005 nyarán m3 néven regisztrált, de el nem indított közéleti adót bő egy évvel később törölte nyilvántartásából a médiahatóság.

Az ORTT a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény azon passzusa alapján tette ezt, amely szerint törölni kell a nyilvántartásból azt a vezetékes vagy műholdas műsorszolgáltatót, amely tizenkét hónapon belül legfeljebb összesen hatvan napon át folytatta műsora elosztását.

Rudi Zoltán, aki egy hétvégi lapinterjúban arról beszélt, az MTV adós egyebek mellett "azzal, hogy feltárjuk, mi történt a rendszerváltás után a privatizációval, a pártokkal", az ennek részleteire vonatkozó kérdést azonban érdemben nem válaszolta meg az intézmény sajtóosztálya; mint írják, a hivatalban lévő elnök indul a posztra kiírt következő fordulón is, és köti az első menetben tett titoktartási kötelezettség.

"Mivel a második pályázati kiírás szövege még nem ismert, a kuratórium újabb döntéséig a műsorfolyamra, az egyes produkciókra, valamint a távlati tervekre vonatkozó konkrétumokat továbbra sem hozhatja nyilvánosságra" - áll az MTI kérdéseire adott válaszukban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását