2024. április 26. - Ervin

Bérbeadják a távfűtést

Húsz évre bérbe adja a távfűtés üzemeltetését Tata önkormányzata a legkedvezőbb díjat kínáló pályázónak - erről csütörtök esti ülésén döntött a képviselő-testület.
2008. július 11. péntek 11:24 - Hírextra
"Terveink szerint január elsejétől már a koncessziós partner üzemeltetné a távfűtést. A pályázóknak egy 52 négyzetméteres átlaglakásra kell kiszámolni a díjat, mely az elbírálásnál döntő tényező lesz" - mondta el az MTI-nek Michl József polgármester (Fidesz-KDNP).

Az önkormányzat elvárása, hogy a nyertes pályázó fejlesztésekkel növelje a meglévő faaprítékos rendszer hatásfokát, ezzel függetlenítse a tatai távhődíjakat a gáz árának emelkedéséből származó hatásoktól.

A város folyamatosan csökkenő koncessziós díjat kér a fűtés bérbe adásáért, az első évben 38 millió, az utolsó 14 évben hatmillió forintot, ebből közel 260 milliós bevétele származna az önkormányzatnak.

A képviselő-testület nem járult hozzá a mostani gázáremelés miatt a távhő díjának 13 százalékos növeléshez.
 Az áremelés ellentételezését jelentő 18 millió forinttal bővítették az önkormányzati tulajdonú szolgáltató költségvetését, egyúttal felkérték a lakókat a hátralékaik rendezésére.

Tatán 1.824 lakásban van távfűtés, a hőt faapríték és gáz elégetésével nyerik. A Tatai Távhőszolgáltató Kft. alaptőkéje 28 millió forint, éves forgalma 400 millió forint, a be nem fizetett fűtésszámlák összege meghaladja a 36 milliót. Több év után, 2007-ben mutatott először pozitív mérleget a társaság gazdálkodása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását