2024. április 25. - Márk

Nyakó: Orbán irigy és lusta kofa

"Orbán Viktor olyan, mint egy irigy és lusta kofa, csak azért ócsárolja más portékáját, mert neki magának nincs" - reagált Nyakó István, az MSZP szóvivője a Fidesz elnökének vasárnapi, az MTI-nek adott interjújára.
2009. január 4. vasárnap 15:52 - Hírextra
Az MSZP szóvivője hozzátette: ez alatt azt érti, hogy a halandzsa mellett a Fidesztől továbbra sem hangzottak el konkrétumok az ország jelenével és jövőjével kapcsolatban.

Nyakó István azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz elnöke szerint az előttünk álló esztendő sikere azon múlik, hogy lesz-e változás, azt mondta: Orbán Viktor ott folytatja 2009-ben, ahol 2008-ban abbahagyta. Hozzátette: az ellenzéki pártelnököt az ország jövőjével kapcsolatban a semmitmondás és a felelőtlenség, a kormánypárttal szemben pedig hatalommániás kirohanások jellemzik.

A kormánypárti politikus szerint Orbán Viktor 2008. évi teljesítménye önmagáért beszél: egyszer szólalt fel a parlamentben, mintegy háromszor szólt saját közönsége előtt nagygyűléseken, egy hónapot az Amerikai Egyesült Államokban kampányolt a vesztes jelöltnek, és egy órán keresztül állta a szavát, amikor arról volt szó, hogy egy konkrét ügyben mégis hajlandó lenne leülni az ország érdekében az ország miniszterelnökével. Egy órával később már a Fidesz honlapja is törölte az "igazmondó" pártelnök kijelentését - mondta a szóvivő.

Nyakó István szerint "2009-ben hasonló teljesítményt ígért híveinek a vezénylő tábornok". Hozzáfűzte: az ország előtt álló feladatokról továbbra sem kíván tárgyalni, "legfeljebb a hőn és már hat éve áhított hatalom megszerzéséről". Mint mondta, már saját hívei sem hiszik el az ellenzéki pártelnöknek azt az évről évre ismételgetett ígéretét, hogy "ha jövőre együtt mozdulunk, akkor jó lesz".

Ha a Fidesz továbbra is így politizál - márpedig Orbán egyeduralkodó ma a pártjában - akkor a Fidesz politikusai számára 2009 végére jól láthatóvá válik, hogy "a Fidesz-lufi ereszteni fog" - fogalmazott a szóvivő.

Hozzátette: ugyanazzal - az immár hetedik éve tartó - retorikával, ugyanazzal a semmittevéssel, ugyanazzal a durva, képmutató magatartással nem lehet tartósan az embereket megtéveszteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását