2024. április 19. - Emma

Jubileumi Zanzibar koncert

Tíz éve egy ceglédi szórakozóhelyen állt össze a Zanzibár együttes, amely ma Magyarország egyik legnépszerűbb pop-rock bandája. Az évforduló alkalmából a zenekar "extra hosszúságú, izgalmas látványelemekkel megspékelt" koncertet ad Cegléden december 27-én
2008. december 22. hétfő 12:15 - Hírextra
"Elsősorban a nagyszabású vizuális elemek adják a koncert különlegességét; ezek még a legmegszállottabb, minden koncerten ott csápoló Zanzi-rajongókat is megfogják lepni" - emelte ki Terecskei Rita, hozzátéve, hogy a szokásoktól eltérően maguk a bandatagok tervezték meg a koncert látványvilágát.

"A koncert attól is különleges, hogy nem meghívtak minket valahova játszani, hanem a mi ötletünk volt, hogy az évforduló alkalmából bulizzunk egy hatalmasat Cegléden" - jegyezte meg a frontember.
A koncert zenei anyagát 5 nagylemezükből válogatják össze a tagok, az énekesnő ígérete szerint valamennyi olyan slágerüket eljátsszák majd, amelyből videoklip készült, valamint legfrissebb albumukról is elhangzik majd pár dal.

Terecskei Rita felidézte, hogy 10 évvel ezelőtt találkozott az akkor még más-más bandákban, de már aktívan zenélő fiúkkal: "én akkor rendőrként dolgoztam, a szabadidőmben meg a srácok koncertjein ugráltam, illetve egyszer igazoltattam is őket. Szóval látásból már ismertük egymást, aztán párszor hallottak énekelni és végül egy utószilveszteri partin, mikor az asztalon táncolva danolásztam felkértek, hogy legyek az énekesük."

A megannyi díjat magáénak tudható együttes tagjai az énekesnő mellett Kovács András Donát (Doni), Nagy Gábor (Gabszi), Sidlovics Gábor József (Sidi) és Steklács Miklós (Miki).

A december 27-i jubileumi koncertnek a ceglédi Városi Sportcsarnok ad otthont. A Zanzibár két órát játszik és lesz két előzenekar is: az Artéria, a gitáros Sidi régi ceglédi együttese, valamint a No Thanx. A koncerten egy rajongó is énekel: Cegléden és környékén énekversenyt szerveztek általános és középiskolásoknak, a szabályok szerint mindenkinek énekelnie kellett egy Zanzibár-számot is. A döntőre az együttes tagjait is meghívták és az egyik kamasz annyira megtetszett a csapatnak, hogy a koncerten is elénekelheti a Las Vegas című dalt.

A koncertről készülő felvétel tavasszal jelenik meg DVD-n.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását