2024. április 26. - Ervin

Még mindig Batman

A sötét lovag című Batman-film a negyedik hétvégén is meg tudta tartani első helyét az észak-amerikai jegybevételi toplistán, s egyúttal megszerezte minden idők harmadik legnagyobb boxoffice-sikerének címét - feltéve, hogy az inflációt nem vesszük figyele
2008. augusztus 11. hétfő 17:51 - Hírextra
Christopher Nolan denevéres mozija újabb 26 millió dollárt (4,1 milliárd forint) kasszírozott a mozikban a hét végén, s így a gyártó Warner Bros. filmstúdió szerint a premierje óta eltelt 24 nap alatt összesen 441,5 millió dollárt (70 milliárd forint) jövedelmezett.

A Titanic (601 millió dollár) és a Csillagok háborúja (461 millió dollár) után a harmadik helyet csípte el a mindenkori bevételi ranglistán. Azért amennyiben az inflációt is beleszámoljuk a bevételi eredményekbe, az így kialakuló képzeletbeli rangsorban mindössze a 49. lenne A sötét lovag. Egy ilyen sorban az Elfújta a szél lenne a csúcson 1,4 milliárd dollárral, a Titanic bevétele 900 milliót érne, a Csillagok háborújáé pedig 1,2 milliót.

A Warner illetékesei úgy taksálják, hogy a film észak-amerikai jegybevétele végül elérheti akár az 520 millió dollárt (82 milliárd forint) is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását