2024. május 4. - Mónika, Flórián

A közlekedési miniszternek kellene intézkednie a MÁV-nál

A vasutassztrájkban érintett felek közötti közvetítésre kérte a közlekedési minisztert az állampolgári jogok biztosa - közölte az ombudsmani hivatal csütörtökön az MTI-vel.
2008. december 18. csütörtök 14:44 - Hírextra
"Vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy a közlekedési ügyekért felelős tárca vezetőjeként miként tudná elősegíteni a még elégséges szolgáltatásról szóló megállapodás létrejöttét a sztrájkban érintett felek között" - ezzel a kéréssel fordult Szabó Máté ombudsman Molnár Csaba miniszterhez.

A miniszternek írt levelében a biztos arra is utalt, hogy a tömegközlekedési dolgozók általános sztrájkja esetén sérülhet a jogbiztonság és az utasok szabad közlekedéshez való alkotmányos alapjoga. A jogi szabályozás hiányosságai miatt ugyanis az elégséges szolgáltatás meghatározására hivatott feleknek nem áll érdekében a megállapodás - mutatott rá.

Az ombudsman azt követően kereste meg a minisztert, hogy a közelmúltban a tárcavezetőnek is elküldte a sztrájkjogról szóló jelentését - tette hozzá a közlemény.

Az ombudsman szerint több ponton módosítani kellene a sztrájkjog fogalmait, meg kellene határozni az elégséges szolgáltatás fogalmát és a közszolgáltatói sztrájkkal kapcsolatos tájékoztatási kötelezettségeket is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását