2024. május 15. - Zsófia, Szonja

MSZP: politikai tisztogatás

Politikai tisztogatást folytat Füzesabony fideszses vezetése - jelentette ki a térség szocialista országgyűlési képviselője a Heves megyei településen megtartott pénteki sajtótájékoztatóján.
2007. október 5. péntek 17:31 - Hírextra

Ennek keretében történt meg, a fideszes városvezetés által "szocialista fészekként" titulált városi könyvtár jogutód nélküli megszüntetése, az ott dolgozó hét alkalmazott elbocsátása - közölte Korózs Lajos.

Az elbocsátásokat az Oktatási Minisztérium állásfoglalása ellenében hajtották végre, ugyanakkor a polgármesteri hivatalban is aránytalan mértékű elbocsátásokra került sor - tette hozzá a szocialista képviselő.

Mindennek kapcsán a politikus felidézte: Laminé Antal Éva, a város fideszes polgármestere nyilvánosan kijelentette, hogy minden szocialista ármány az ő megbuktatására irányul.
Korózs Lajos ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, eszük ágában nincs megbuktatni a polgármestert.
Annál is inkább, mert a helyiek most láthatják, hogy a fideszes városvezető minként gondolkodik az emberi értékekről és a demokráciáról - közölte a képviselő.

A munkahelyek megszüntetése nem politikai alapon történt, csupán az MSZP használja fel a helyzetet botrány kirobbantására - reagált az MTI érdeklődésére az elhangzottakra Laminé Antal Éva.
A polgármester hangsúlyozta, hogy a takarékosságra a kormányzati intézkedések szorítják rá az önkormányzatokat, így Füzesabony városát is.

Ebben a helyzetben, a túlélés érdekében döntött a könyvtár megszüntetéséről az önkormányzat. Ugyanakkor a szocialisták szándékait mutatja, hogy a MIÉP-el összefogva, éppen a botránykeltés érdekében megakadályozták az ott dolgozók többségének áthelyezését más önkormányzati intézményekhez.

Vagyis semmilyen politikai tisztogatás nem folyik Füzesabonyban - mondta Laminé Antal Éva.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását