2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ne a hiányt növeljék!

Az ellenzéki pártok kezdeményezésére a parlament költségvetési bizottsága hétfőn kora este azt a módosítást támogatta, amely nem a jövő évi költségvetés hiányát növelné 4,3 milliárd forinttal, hanem a büdzsé általános tartalékától vonná el ezt az összeget
2008. december 15. hétfő 19:28 - Hírextra
A bizottsági szavazáskor az ellenzéki javaslatot 15 igen szavazat mellett 14 szocialista ellenvoks mellett fogadták el.

A kormány szándékai szerint a költségvetési hiány 665,144 milliárd forintra nőtt volna, a kiadási oldal pedig 8.965 milliárdra módosult volna, miután a plenáris ülésen elutasították a kormánynak a koherenciazavar elhárítását célzó indítványát.

Veres János pénzügyminiszter a bizottsági döntést követően azt mondta, hogy az eljárás nem házszabályszerű, mert a költségvetési bizottságnak a parlament döntését kell végrehajtania, nem pedig új tartalmú indítványt készítenie.

A jövő évi büdzsé általános tartaléka 47,177 milliárd forint lesz, miután a költségvetési bizottság ellenzéki többséggel azt a módosítót támogatta, hogy a tervezett 51,5 milliárd csökkenjen 4,322 milliárd forinttal.

A javaslat átkerült az alkotmányügyi bizottságba is, a kormány ott sem támogatta az ellenzéki indítványt.A költségvetési bizottság várhatóan ezt az összeget terjeszti a parlament elé újra a zárószavazás előtti indítványként.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását