2024. május 3. - Tímea, Irma

Korszerű eszközök a váradókamionokban

A vér tárolásához szükséges négy korszerű készülékhez jutott hozzá a Magyar Vöröskereszt 5.752.800 forint értékben, az úgynevezett rázómérlegek megvásárlását a Messer Hungarogáz Kft. támogatása tette lehetővé.
2008. december 12. péntek 17:48 - Hírextra
A pénteki átadón Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke nagyra értékelte ezt a segítséget, miközben hangsúlyozta, az év végi ünnepi hetekben különösen fontos a folyamatos vérellátás biztosítása.

A vérvételhez szükséges egyik fontos technikai eszköz az úgynevezett rázómérleg, amely a levett vér véralvadásgátlóval és cukoroldattal történő folyamatos keveréséhez, valamint súlyának pontos meghatározásához szükséges.

A véradásszervezés történetében új fejezetet jelentett Magyarország első vérvételi kamionjának üzembe helyezése 2006 augusztusában. A speciális jármű légkondicionált, fűthető orvosi szobával, négy vérvételi ággyal, adminisztrációs, pihenő és várakozó helyiséggel várja a véradókat.

A kamion - amelyhez a német és magyar Vöröskereszt elnökei jó kapcsolatának köszönhetően jutányos áron jutott a Magyar Vöröskereszt - csak ebben az évben közel 12 ezer kilométert tett meg az országban. Elindítása óta összesen 320 véradást szervezett vele a Magyar Vöröskereszt, amelyeken több mint 15 ezer donor jelent meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását