2024. május 14. - Bonifác

Aukció a pásztói kórház megmentésére

Hárommillió forintos bevétellel zárult a pásztói Margit kórház javára tartott jótékonysági aukció; az eseményen azon festőművészek munkáit árverezték, akik a nehéz gazdasági helyzetben lévő kórháznak ajánlották fel alkotásaikat.
2008. november 3. hétfő 17:37 - Hírextra
A 23 festőművész áprilisban három napig dolgozott a kórházban, és elkészült munkáikat értékesítésre ajánlották fel - tájékoztatta az MTI-t hétfőn Boczek Tibor, az intézmény igazgatója. A meghívásos jótékonysági aukcióra a térség vállalkozásainak küldtek meghívókat, és 25 vásárló jóvoltából 47 kép talált gazdára.

Boczek Tibor minden segítőnek, a festőművészeknek és az őket vásárlással támogatóknak is köszönetet mondott. Úgy fogalmazott: sok ehhez hasonló akció a végén érezteti majd a hatását, és minden pénzre szükségük van, mert még mindig van szállítói tartozásuk.

A kórház 2007 novemberében felhívást tett közzé, amelyben a csődközeli helyzet elkerüléséhez kérte a kistérség lakóinak, vállalkozásainak segítségét. A megnyitott közalapítványi számlára közel 9 millió forintot fizettek be, a kórház javára jótékonysági koncertet is szerveztek. A 70 millió forintos veszteséget a támogatásokkal, a szállítói tartozások csökkentésével és a fizetős szolgáltatások bevezetésével sikerült csökkenteni.

A városi kórház igazgatója elmondta: a tavalyi csődközeli helyzetből elmozdult az intézmény, 40-50 millió forint közötti a szállítói tartozásuk, de 50 napon túli tartozásuk jelenleg nincs.
Hozzátette: tovább bővítik a szakmai ellátást, az egynapos sebészet keretében térdsebészeti és szemészeti műtéteket is végeznek, és a fizetős ortopédiai ellátás bevezetését is tervezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását