2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Biztonságosabbá kell tenni az utakat

Biztonságosabbá tett utakat vár Kaposvár polgármestere az Állami Közútkezelő Kht. illetékeseitől - közölte Polgárdi Erika, a városháza sajtóreferense pénteken az MTI-vel, hozzátéve: Szita Károly kérésének azt ad különös nyomatékot, hogy a közelmúltban nég
2008. december 12. péntek 15:17 - Hírextra
Az egy idős asszony halálát követelő, másoknak pedig súlyos sérüléseket okozó baleseteket követően kiadott közlemény szerint Szita Károly (Fidesz) a közútkezelőhöz írt levelében azt hangsúlyozza: Kaposvár eddig is, és ezután is sok pénzt fordít saját útjainak biztonságossá tételére, de ezt az államtól is elvárja a tulajdonában lévő utakon.

A tájékoztatás szerint a polgármester konkrét javaslatokat is megfogalmazott: többek között azt, hogy tegyék láthatóbbá a gyalogátkelőhelyeket, esetleg szereljenek fel közlekedési lámpákat.

Szita Károly ebben az ügyben Kaposvár rendőrkapitányától is segítséget kért: fokozott rendőri jelenlét biztosítását igényelte az érintett állami útszakaszokon, és azt is, hogy a kaposváriak biztonságának és testi épségének védelmében a rendőrök a legszigorúbban járjanak el a szabályokat megsértőkkel szemben.

A polgármester felajánlotta a kaposvári önkormányzat segítségét ahhoz, hogy a szükséges állami beavatkozásig a rendőrség igénye szerint a közterület-felügyelőket is bevonhassák a helyszínek ellenőrzésébe - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását