2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Göncz Kinga figyelmet kért

Figyelmet kért a révkomáromi Sellye János Egyetem helyzetével kapcsolatban Pavol Paska szlovák parlamenti elnöktől pénteki budapesti találkozójukon Göncz Kinga külügyminiszter.
2007. február 16. péntek 11:13 - Hírextra
A magyar diplomácia vezetője elmondta: abban kérte tárgyalópartnere segítségét, hogy ne csökkenjen a nemzetiségek kulturális-oktatási támogatása Szlovákiában. Hozzátette, hogy a témában bizonytalan információk állnak a rendelkezésére, így nem látja át pontosan a révkomáromi intézmény finanszírozásának változását. A szlovákiai magyarok egyetlen felsőoktatási intézménye, a három éve alakult révkomáromi Selye János Egyetem a hírek szerint súlyos anyagi gondokkal küzd.

Göncz Kinga úgy fogalmazott, hogy "valóban volt egy meglehetősen feszült időszak" a két ország kapcsolatában, de "nagyon komoly erők mozdultak meg" mindkét oldalon a helyzet oldása érdekében.

Hangsúlyozta: a jó kapcsolat és az együttműködés mindkét fél hosszú távú érdeke. Megjegyezte, hogy a Visegrádi Négyek együttműködése keretében "nagyon sok közös ügyünk van az Európai Unióban".

Göncz Kinga hangot adott azon meggyőződésének, hogy hamarosan alkalom nyílik a magyar és a szlovák kormányfő találkozására.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását