2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Megváltozott szerkezet, új államtitkárok

A kormányfő új államtitkárokat jelöl a minisztériumok megüresedő államtitkári posztjainak betöltésére, és további egy-egy államtitkárt az igazságügyi és rendészeti, az oktatási és kulturális, valamint a szociális és munkaügyi tárca vezetésébe a jelenlegi
2008. április 28. hétfő 18:38 - Hírextra

Két államtitkár erősíti majd az Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium és az Önkormányzati Minisztérium munkáját is.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumban Oláh Lajos, országgyűlési képviselő, a környezetvédelmi bizottság tagja; az Egészségügyi Minisztériumban pedig Vojnik Mária, a tárca korábbi politikai államtitkára fogja ellátni az államtitkári feladatokat. A leendő Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium államtitkári posztját Puch László, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke fogja betölteni.

Két államtitkár fog tevékenykedni azoknál a tárcáknál, ahol a szakmai feladatok összetettsége, sokszínűsége és az egyeztetési feladatok sokrétűsége ezt megkívánja. Két államtitkár irányítja majd a szakmai munkát a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumban: Burány Sándor országgyűlési képviselő, aki jelenleg a Fejlesztéspolitikai Irányító Testület tagja, valamint Molnár Csaba országgyűlési képviselő, az Országos Területfejlesztési Tanács tagja, az Új Tulajdonosi Program kormányzati feladatait koordináló miniszterelnöki megbízott. Az önálló Önkormányzati Minisztériumba – Ujhelyi István mellé – Jauernik Istvánt, a parlament önkormányzati és területfejlesztési bizottságának elnökét jelöli a miniszterelnök.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium vezetése is újabb államtitkárral egészül ki: Simon Gábor mellett a jövőben ezt a tisztet Korózs Lajos fogja betölteni, aki korábban is ellátta ezt a feladatot. Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, valamint az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakmai tevékenységét is két-két államtitkár erősíti majd: az igazságügyi tárcánál Avarkeszi Dezső, az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság elnöke, korábbi kormánybiztos, az oktatási tárcánál pedig Csák Ferenc tárcaközi egyeztetéssel megbízott miniszteri biztos lesz az új államtitkár. Az ő jelölésük sem érinti a tárcák jelenlegi államtitkárainak kinevezését.

Kiadó: Kormányszóvivői Iroda

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását