2024. március 29. - Auguszta

Magyar műhely két alkotása is díjazott

Magyar alkotóműhely, a budapesti Studio Baestarts két animációs alkotása is elismerést kapott a minszki Lisztopad 2008 elnevezésű nemzetközi filmfesztiválon.
2008. december 9. kedd 06:47 - Hírextra
A csaknem egy hónapig tartó filmes mustrán mintegy 50 ország 150 filmje versengett, köztük szerb, bolgár, japán, mexikói, belga, angol, norvég, török és izraeli játékfilmek - mondta el az MTI-nek a minszki magyar nagykövetség munkatársa, Daróczi László.

A fesztivál keretében rendezték meg a gyermek- és ifjúsági filmek szemléjét, amelyen a nemzetközi zsűri a Leghumorosabb rövidfilm elismerésben részesítette a Sarkköri gödör és a KJFG No. 5 című rajzfilmeket. Az alkotások a budapesti stúdióban készültek, rendezőjük Alekszej Alekszejev.

A Sarkköri gödör (HUHU-Pole Hole címmel vetítik külföldön) című film főszereplői baglyok, akik hirtelen az Északi-sarkon találják magukat, és ott megpróbálnak új életet kezdeni.

A másik animációs munka, a KJFG No. 5 egy erdőben játszódik: három "profi" zenész, a medve, a nyúl és a farkas éppen próbát tart, amikor megjelenik a vadász...

Ez az "erdei muzsikusokról" szóló animációs fi lm az elmúlt félévben bejárta a világ legrangosabb fesztiváljait, köztük a braziliai AnimaMundit, Japánban a Hirosima fesztivált, a zágrábi AnimaFest-et, ahonnan három díjjal távozott, a film kitűnő humoráért megkapta a zsűri különdíját is - olvasható a Filmunió honlapján.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását