2024. április 19. - Emma

Kiváló minősítést kaptak

A megyék közül elsőként a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kapott kiváló minősítést az ellenőrzések során - közölte Tatár Attila, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője hétfőn Kaposváron, a szervezet ötéves értékelő értekezletét
2008. december 8. hétfő 19:10 - Hírextra
Mint arról beszámolt, az elmúlt nyolc évben valamennyi megyében értékelték a katasztrófavédelmi igazgatóság munkáját, a társszervekkel való együttműködést, ám most először adtak kiváló minősítést egy megyei szervezetnek.

Ez nem jelenti azt, hogy más megyékben nem látják el magas színvonalon a feladatukat a katasztrófavédők - tette hozzá a főigazgató, aki az elismerés indoklásaként kiemelte a társszervezetekkel való példás együttműködést, valamint azt, hogy Somogyban számos, speciális felkészülést és koordinálást igénylő megelőző, illetve veszélyelhárító feladatot oldottak meg a katasztrófavédők.

Heizler György, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője az elmúlt időszak eredményeiről szólva kiemelte a térinformatika adatbázis létrehozását, továbbá annak a kommunikációs rendszernek a kiépítését, amely mind a megelőzésben, mind pedig a veszélyelhárításban pontos, naprakész adatokkal segíti a munkájukat és szolgálja a lakosság biztonságát. Szólt a szomszédos horvátországi települések tűzoltóival végzett közös gyakorlatokról, s a polgármesterekkel, polgárvédelmi szervezettek való kapcsolattartásról is. Utóbbiaknak például a megye minden településén vannak alegységei - jegyezte meg.

Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés és a megyei védelmi bizottság elnökeként a katasztrófavédők munkáját értékelve azt mondta: büszkeséggel tölti el az elismerés, amely egyúttal azt is jelenti, hogy a somogyi emberek biztonságban érezhetik magukat. A főigazgató által dicsért jó együttműködést igazolja, hogy 2007-ben az Önkormányzati Minisztérium kiválónak értékelte a megyei védelmi bizottság munkáját - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását