2024. május 10. - Ármin, Pálma

Az ombudsman és az APEH

Közös fellépésről egyezett meg és tisztázta a félreértéseket Szabó Máté ombudsman és Szikora János, az APEH elnöke hétfői megbeszélésén - tudatta a négyszemközti találkozóról kiadott közös közleményében a két állami szerv vezetője.
2008. december 1. hétfő 16:15 - Hírextra
Az ombudsman a napokban úgy nyilatkozott: nagyobb jogi védelmet kér munkatársainak, akik attól félnek, hogy munkájuk miatt retorzióban részesülnek egyes vizsgált és elmarasztalt hivatalok részéről. Újságírói kérdésre konkrétan nevesítette az APEH-ot is annak kapcsán, hogy korábban az ombudsman irodájában egy adóügyön dolgozó kolléga ellen adóellenőrzés indult.
A hétfői találkozót az állami adóhatóság elnöke kezdeményezte.

A találkozón az ombudsman és az APEH elnöke tisztázta a hosszú évekkel ezelőtt történt eset kapcsán kialakult félreértéseket. Megállapodtak abban, hogy a visszásságok, a zaklatás és a befolyásolási kísérletek minden formájával szemben, vagy akár annak gyanúja esetén közösen lépnek fel és ebben számítanak a nyilvánosság támogatására is.

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa és az APEH elnöke megegyeztek abban is: együttműködnek annak érdekében, hogy a két intézmény és más szervek független vizsgálatokat folytató munkatársai mindennemű - fizikai, jogi, pszichológiai és másfajta - zaklatástól mentesen, a jogállami elveknek és gyakorlatnak megfelelően, zavartalanul végezhessék munkájukat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását