2024. május 19. - Ivó, Milán

Nem a H1N1 betegített az ELTE gólyatáborában

Vélhetőleg nem újinfluenza okozta azokat a megbetegedéseket, amelyek mintegy húsz diákot érintettek az elmúlt hét második felében az ELTE gólyatáborában.
2009. szeptember 7. hétfő 20:59 - HírExtra
Az ELTE jogi karának tatai gólyatáborában a múlt csütörtökön jelentkezett először 5-6 diák azzal, hogy lázasak és más, influenzára utaló tüneteik vannak, majd a következő napokban újabb diákok is hasonló panaszokról számoltak be. Az ÁNTSZ megállapításai szerint azonban nem valószínű, hogy az újinfluenza kórokozója okozta az érintett diákok panaszait: a vezető tünet ugyanis az émelygés volt, amely leginkább a bulizásnak és az italozásnak tudható be, s ez társult többeknél megfázás-szerű panaszokkal. Ezt erősíti az is, hogy vasárnapra már minden érintett diák jobban lett. Ettől függetlenül több diáktól is mintát vett a tisztiorvosi szolgálat, mert a H1N1 vírus jelenlétét csak laboratóriumi vizsgálattal lehet teljesen kizárni.
Forrás: Havaria
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását