2024. április 26. - Ervin

Demonstráló szakszervezetek

Mintegy harminc szakszervezet csatlakozott ahhoz a demonstrációhoz, amelyet ma tartanak a kormány közszférát érintő, tervezett megszorító intézkedései ellen Budapesten; a tüntetés miatt a fővárosban több helyen forgalomkorlátozásra kell számítani.
2008. november 29. szombat 07:38 - Hírextra
A szervezők több tízezer résztvevőre számítanak, többek között egészségügyi, oktatási, fegyveres és rendvédelmi dolgozókat várnak.

A résztvevők öt helyszínen gyülekeznek: a Hősök terén, az önkormányzati, az oktatási és az egészségügyi minisztérium, valamint az Egészségügyben és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) székháza előtt. A gyülekezési helyekről átvonulnak a Parlament elé, ahol megtartják közös tüntetésüket.

A Kossuth téren ismertetik petíciójukat, majd azt átadják a kormány képviselőjének. Ezt követően csoportokban négy minisztériumhoz vonulnak (igazságügyi, önkormányzati, honvédelmi, oktatási), és átnyújtják a petíciót a tárcák képviselőinek is.

A demonstráció miatt szombaton tilos megállni a Kossuth téren és környékén, az Andrássy úton, és a pesti alsó rakpart Kossuth térhez közel eső szakaszán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását